Klare for kvartfinale i European League: – Deilig – Norsk Topphåndball

Klare for kvartfinale i European League: – Deilig

13 sekunder før slutt satte Anniken Obaidli inn seiersmålet i en thriller av en kamp.

(Storhamar – Nykøbing 27-26)

Storhamar har åtte poeng på fem kamper. Med én kamp igjen er Storhamar allerede klare for å spille kvartfinale i European League. Motstander blir enten tyske Thüringer eller rumenske Dunarea Braila.

Søndag ettermiddag var det skikkelig trøkk i Boligpartner Arena. Førsteomgang var jevnspilt. Det sto 2-2 etter seks minutter, 9-9 etter 19 minutter – før lagene gikk til pause på stillingen 15-15.

I andreomgang ledet Storhamar 19-16 fire minutter ut i omgangen. Etter 13 minutter ledet Storhamar 21-17, altså bare to baklengsmål så langt i omgangen. Men så spiste gjestene seg innpå, og plutselig var det 22-22 etter 19 minutter. De siste minuttene av matchen var nervepirrende. Tre minutter før slutt var det 26-26. Først i sluttsekundene falt avgjørelsen. Anniken Obaidli hamret inn 27-26 på en kontring. Storhamar vant kampen med samme sifre som de vant med da lagene møttes i Danmark.

– Mye stemte bra, og mye ble kaos. Akkurat nå vet jeg ikke hva jeg skal si, for jeg er litt tom. Det svingte veldig, og vi visste det ville bli tøft. Vi måtte bruke masse krefter og krige hele veien. Det bikka heldigvis vår vei til slutt. Men jeg synes vi skulle ha klart å kontrollere kampen litt bedre da vi leda med fire mål der (21-17). Det ble litt kaotisk, for kampen svingte jo. Totalt sett må vi bare bli skarpere i de situasjonene,sier Mathilde Rivas-Toft som ble Storhamars toppscorer med seks scoringer. Hun ble også kåret til kampens beste spiller.

Hvor deilig er det å være i kvartfinale?

– Det er deilig! Vi har jo lyst til å prestere bra hele tida. Og når vi lykkes, så blir det jo ekstra godt, sier Mathilde.

– Det var en kamp jeg trodde ble sånn. Vi møtte et godt lag. De spilte med kniven mot strupen, mens vi hadde litt trygge omgivelser. I førsteomgang spilte vi veldig bra angrepshåndball og tapte mange ekstremt mange dueller bakover. I andreomgang ble det både og. Det ble det en slitekamp. Vi lå under med ett da det var ti minutter igjen og vant med ett, så da var vi best de siste ti, og det er ganske viktig, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

Storhamar – Nykøbing Falster 27-26 (15-15)
European League
Storhamar:
Eli Marie Raasok, Olivia Lykke Nygaard – Susanne Liberg Amundsen, Ane Cecilie Høgseth 4, Maja Jakobsen, Mathilde Rivas-Toft 6, Tina Abdulla 1, Kristin Venn 1, Olivia Löfqvist 1, Mia Solberg Svele 4, Line Ellertsen 1, Anna K. Jacobsen, Anniken Obaidli 4, Guro Nestaker 5
Toppscorer Nykøbing: Lærke Nolsøe 4, Rosa S. Schmidt 4, Mona Obaidli 4
Utvisninger: Storhamar 1×2 min., Nykøbing 3×2 min
Tilskuere: 1.115 i Boligpartner Arena.