Klare for Final 4: – Håper de vinner «hele skiten» – Norsk Topphåndball

Klare for Final 4: – Håper de vinner «hele skiten»

Storhamar vant med seks i returkampen mot Thüringer og er klare for Final 4 i Graz andre helgen i mai.

(Storhamar – Thüringer 32-26)

Storhamar ledet 8-5 16 minutter ut i andreomgang. 23 minutter ut i omgangen ledet Storhamar 11-5. Forsvarsspillet var glitrende, og det var nesten ti minutter uten baklengs i en periode i førsteomgangen.

Storhamar ledet 15-9 ved pause.

Det var tyskerne som fikk best start på andreomgangen, og på kort tid var avstanden krympet til tre mål (15-12). Storhamar fikk sving på sakene etter hvert og dro i land seksmålsseier.

Dermed er Storhamar klare for Final 4 i Østerrike 11. og 12. mai. Storhamars motstander blir klar tirsdag når det er trekning.

– Vi fikk kampen akkurat dit vi ønsket ganske tidlig i førsteomgang. Vi hadde bestemt at vi skulle angripe og fortsette og trykke på i andreomgang. Dessverre ble vi litt defensive i hodet og fikk en veldig dårlig start på omgangen. Etter hvert fikk vi kontroll på det, sier en fornøyd Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

Storhamar har nådd en stor målsetting denne sesongen.

– Det var godt. Det var en målsetting vi satte oss i august. Og vi har levert i Europa, sier Gabrielsen.

Thüringer-trener Herbert Müller sier Storhamar var det beste laget.

– Først og fremst gratulerer til Storhamar. De fortjente å vinne. De var gode helt fra starten. I andreomgang startet vi bra. Vi håpet vi skulle få de til å slite, men de ble for sterke til slutt, sier Müller.

Han mener rumenske Dunarea Braila og Storhamar er favoritter til å vinne Final 4.

Sara Rønningen var tilbake på sin tidligere hjemmebane. Hun sa dette etter matchen:
– Det var moro å være tilbake, jeg skulle bare ønske vi kunne gi dem mer kamp. Jeg er skuffa over kampen utviklet seg, og jeg synes vi ødela for oss selv. Vi tapte for et bedre lag. Jeg unner jentene Final 4 og håper de vinner «hele skiten», sier Sara.

Anniken Obaidli ble kåret til banens beste.

KAMPFAKTA:
Storhamar – Thüringer 32-26 (sammenlagt 72-61)
Returkamp European League kvartfinale:
Storhamar:
Eli Marie Raasok, Aurora Hellum-Amundsen . Anniken Obaidli 9, Tina Abdula 6, Line Ellertsen 6, Olivia Löfqvist 5, Kristin Venn 4, Mathilde Rivas-Toft 2, Guro Nestaker 1, Ane Cecilie Høgseth, Ingeborg Storbæk Monné, Maja Jakobsen, Mathea Enger, Susanne Liberg Amundsen.
Toppscorer Thüringen: Jennifer Rode 9.Utvisninger: Storhamar 1 x 2 min., Thüringen 3 x 2 min.
Tilskuere: 1321 i Boligpartner Arena