Kjelsås rykket opp mot alle odds:  –  Målet er å holde laget vårt i 1. divisjon – Norsk Topphåndball
© Kjelsås Håndball / Daniel Spanic

Kjelsås rykket opp mot alle odds:  –  Målet er å holde laget vårt i 1. divisjon

Kjelsås mistet førstesekseren fra sesongen 2021/22 og måtte i fjor sommer starte arbeidet med å bygge et nytt lag.  Og spillerne på nye Kjelsås responderte umiddelbart og laget vant så mange kamper at opprykk til 1. divisjon ble en realitet. 


En av spillerne som kom inn i spillergruppa sommeren 2022, var Thea Skårsmoen, som er en ekte Kjelsås-jente og spilte i klubben fra 2006-2018.  Deretter spilte hun noen sesonger for Oppsal i 2. divisjon før hun ble hentet tilbake.  Thea scoret 111 mål fra sin bakspillerposisjon i fjorårets jubelsesong.  

© Kjelsås Håndball / Daniel Spanic


– Jeg ble forespurt om jeg hadde lyst til å komme tilbake, forteller Thea Skårsmoen (23).  – De skulle bygge opp et nytt lag, for de hadde mistet mange spillere. Det hørtes spennende ut, så jeg takket ja til det. 

– Det var gøy å komme tilbake til klubben hvor jeg har røttene mine fra, smiler hun.  – Vi bygde opp et nytt lag med mange fine mennesker, som trivdes sammen sosialt og som hadde det gøy med håndballen.  Det gjorde at vi klarte å hevde oss helt i toppen.  Det var ikke noe press på oss om at vi skulle rykke opp, vi hadde det bare gøy.  Utover i sesongen så vi muligheten for å kunne ende i 1. divisjon likevel. Da vi fikk beskjed fra klubben at de ønsket opprykk til 1. divisjon, ble vi enige om at vi går vi all inn for nettopp dét!   

– Det å få være med på et opprykk med Kjelsås som er barndomsklubben er veldig stas, sprudler bakspilleren.     


Hvilke kvaliteter hadde dere i laget i fjor?

– Vi hadde ingen stjernespillere på laget, vi spilte godt sammen, gjorde hverandre gode. Dette har vi klart sammen.  Det er styrken vår.                                 

Årets stall består av kjernen av de som spilte Kjelsås opp i fjor.

– Vi har i oppkjøringen spilt treningskamper og har deltatt på Fjellhammer Elitecup.  På trening har vi jobbet med å bli enda flinkere til å spille sammen og heve oss et hakk, for det er et tøffere nivå i 1. divisjon.  Man må fysisk være enda sterkere.  Fokuset har stort sett vært å heve oss i forsvar i tillegg til å bli samspilte og rullere på mange spillere så alle kommer inn i gruppa.  – Vi vet at ting ikke kommer til å gå like lett i 1. divisjon sammenliknet med 2. divisjon. I treningsarbeidet er vi bevisste på at vi ikke må gi oss, at vi i alle situasjoner må trøkke til det lille hakket ekstra som vi kanskje nødvendigvis ikke måtte gjøre i fjor.      

© Kjelsås Håndball / Daniel Spanic


Kjelsås er nyopprykket til 1. divisjon sammen med Utleira, Ålgård og Sarpsborg.  Det er 14 lag i årets 1. divisjon hvor fire lag rykker direkte ned.

– Vi er forberedt på at det blir tøft og hovedmålet for sesongen er å holde laget vårt i 1. divisjon.  I fjor vant vi mange kamper, i år vil det variere mer.  Vi håper på at vi kan heve oss og at vi kan spille på hverandres kvaliteter enda bedre enn det vi gjorde i fjor.  Vi skal ha en innstilling om at vi ønsker å vinne når vi møter opp til kamp.  Men vi er klar over at det blir tøffere enn i fjor, bemerker 23-åringen.    

Har Kjelsås noen gang spilt i 1. divisjon på kvinnesiden?

– Jeg er litt usikker på om klubben har det, men i hvert fall ikke så lenge jeg har vært i klubben. Da har laget vært i 3. divisjon.  Det er en del spillere i laget som aldri har spilt i 1. divisjon tidligere.  Det er flere av oss som er spent på å se hvordan vi gjør det der og om vi klarer å holde nivået mot spillere og lag som har vært i 1. divisjon i flere år.     


Kjelsås møter en av opprykksfavorittene i sin ilddåp i 1. divisjon.  Volda, som spilte i REMA 1000-ligaen forrige sesong, er motstander i Volda Campus Sparebank1 Arena søndag 3. september.

– Vi møtte Volda i treningskamp i forrige uke og fikk kjørt oss ganske greit, forteller Thea.  – Vi er forberedt på at vi kommer til å få god motstand i serieåpningen.  Men vi skal møte opp og spille vårt spill og gjøre det vi kan. 

– Det er god motstand, men vi må ha fokus på oss selv og hva vi kan gjøre.  Går vi av banen etter den kampen med en god følelse og at vi har vi gjort vårt beste, da skal vi være fornøyde.     

Du har en vinnerskalle?  

– Jeg er en person i spillergruppa som tar litt plass, kommer med innspill og er glad i å vinne, humrer hun. – Men samtidig er jeg er person som kan bidra med god stemning i laget og jeg ønsker å være med å bidra til at de yngre i klubben har lyst til å være i klubben.  Det er superviktig at de yngre spillerne som hospiterer til A-laget har et ønske om å fortsatt være der.  Der føler jeg at jeg kan bidra. 

– Når du kommer på trening må du vise at du gir 100%, at det er gøy å være der og du skal vinne hver duell du går i.  Du må gjøre det samme på trening som i kamp for å lykkes.  Det er tankegangen min bak det, forklarer hun.   

– Jeg har alltid vært glad i å vinne og har et sterkt konkurranseinstinkt.  Jeg føler at det er en positiv egenskap jeg har som håndballspiller.  At jeg har veldig lyst og man kommer langt med god innsats.  Jeg har vært sånn siden jeg var liten, sier Thea Skårsmoen avslutningsvis.     


Dagens kamper i 1. divisjon:
15.00     Sarpsborg – Levanger
15.00     Haslum – Fyllingen
17.00     Flint – Nordstrand
18.00     Volda – Kjelsås