Kjelling best på benken – Trym best på banen – Norsk Topphåndball

Kjelling best på benken – Trym best på banen

Trener Kristian Kjelling roste spillerne opp i skyene i garderoben etter kampslutt. Men han skal jammen ha mange klapp på skuldrene selv også for de taktiske grepene har gjorde da kampen ble avgjort på slutten, og DHK vant 31-30 borte over Haslum.

Ni minutter før slutt i nabooppgjøret hadde Haslum hentet inn DHKs tomåls ledelse til 26-26, og hjemmelaget var virkelig på hugget. Da byttet Kjelling først inn målvakten Oscar Larsen Syvertsen, han hentet en kald Kristian Rammel fra benken, og lot plutselig Herrmann Gabriel Vildalen spille angrep med sin litt reduserte skulder. Med to spillere på godt over to meter satt opp mot to «små» Haslum-forsvarere på deres høyreside, spilte Vildalen og Rammel i høyden, og to innspill ga to mål fra streken. Samtidig hadde Larsen Syvertsen to redninger på rappen, og summen av disse to grepene ga DHK det lille grepet på kampen de trengte inn i sluttminuttene.

Et sterkt nok grep som tålte at Vildalen fikk en veldig tvilsom utvisning med under to minutter igjen å spille. For Larsen Syvertsens viste opp sin tredje redning for kvelden, og dermed to sårt tiltrengte poeng til DHK.

-Det ble matchavgjørende øyeblikk, og noe vi virkelig trengte etter tøff uke på mange måter. Det var en skikkelig frustrert trener som gikk av treningen fredag. Jeg følte at vi ikke hadde funnet ut av hvordan hente ut de små prosentene vi trenger for å avgjøre jevne kamper, forteller Kristian Kjelling.
Laget spilte sesongens femte uavgjorte kamp da det ble 31-31 hjemme mot Nærbø onsdag.

Kristian Kjelling tok seg tid til å mene noe om dommerparet også samtidig som han styrte laget til en viktig borteseier over Haslum. Her er det Lars Jørum som også har meninger om det Kjelling bedrev fra sidelinjen.

Nå ble det nok en jevn kamp der DHK utnyttet en svak Haslum-innledning, og ledet både 8-3 (Kristoffer Raastad-Hoel) og 9-4 etter et av Trym Korperud Johnsens ni mål denne kvelden. Da var det kun spilt elleve minutter. Så var det DHKs tur til å gjøre tekniske feil og de begynte å skyte fjorårets DHK-målvakt Nikolai Wiig til hjemmelagets beste spiller, og det ble jevnt ut omgangen.

-Vi spilte bra, men vi sleit med å få ballen bak en av eliteseriens absolutt beste målvakter. Samtidig løftet de seg etter sin svake start, noe som er ganske vanlig mellom to jevne lag, forteller Kjelling.

Haslum startet andre omgang best, og hadde 17-15-ledelse, men etter at DHK fikk kontakt da Viktor Petersen Norberg utliknet til 17-17 etter 33 minutter, byttet bare lagene mål til det sto 23-23 med kvarteret igjen å spille.

Et kvarter der grepene til Kristian Kjelling til syvende og sist, sammen med mange gode spillerprestasjoner, ga to viktige poeng.
– Vinner du en kamp, så får du jo aldri noe mer enn to poeng, men de signalene spillerne sendte, og den følelsen vi tar med oss videre etter Nærbø-kampen og de tunge treningene i etterkant, de betyr mye for oss akkurat nå, innrømmer DHK-treneren.

Toppscorer, en god forsvarskamp og samlet banens beste DHK-spiller var noe av det Trym Korperud Johnsen tok med seg fra Nadderud Arena denne søndagskvelden.

Han hadde tatt seg tid til en lang prat med Trym Korperud Johnsen foran Haslum-kampen. En prat som i kortform gikk på at Trym måtte tømme hodet for alt forstyrrende, og gå på banen og gjøre det han er aller best til.
Gjett om han fikk svar tilbake.

Trym ble kampens toppscorer med sine ni spillemål, og kåret til DHKs beste spiller i kampen. Ikke bare for de ni målene, men også for fighterviljen i forsvar og duellspillet som satte Haslum-forsvaret under et konstant trykk.

-Dette smakte veldig deilig for oss som lag og som spillergruppe. Og jeg også trengte dette. Det har rusket litt over en periode, men jeg hadde en fin prat med Kjelling, og bestemte meg for å gi litt f…. Finne rytmen og sette trykk. Det funket det, og jeg føler at jeg gjorde en god kamp både defensivt og offensivt, forteller Trym.

Han takket for Kjellings hjelpen på veien, og snudde raskt rosen tilbake.
-De grepene han tok da han satte inn Oscar i mål igjen, og da han samlet tårnene Rammel på 208 cm og Vildalen på 203 på vår venstreside, var det bare for Hermann å kaste høye snøballer inn på streken til Kristian. Og så skal Kjelling ha ros for at han lot meg spille så mye som han gjorde, avslutter Korperud Johnsen med et smil.

Grepet med 208 centimeter høye Kristian Rammel på streken og 203 centimeter høye Hermann Gabriel Vildalen som servitør i avslutningen av kampen, rakk aldri Haslum-forsvarerne å finne ut av.

DHK ligger to poeng etter ØIF Arendal i kampen og tredjeplassen, og møter Fjellhammer hjemme fredag 16.2 og Bergen hjemme 28.2 i de to neste kampene.
ØIF på sin side skal opp mot Elverum borte og Bergen hjemme i sine to neste kamper.

Kampfakta, eliteserien:
Haslum-Drammen HK 30-31 (15-15)

Nadderud Arena – 338 tilskuere.
Dommere: Lars Jørum og Håvard N.Kleven.
DHK: Andreas Björkman-Myhr og Oscar Larsen Syvertsen – David Walstad Haugstvedt 3, Kristian Rammel 2, Kristoffer Raastad-Hoel 2, Hermann Gabriel Vildalen 1, August Olsen Storbugt, Viktor Petersen Norberg 3, Sondre Ovid Skovli, Trym Korperud Johnsen 9, August Lind Oma 1, Ola Hoftun Lillelien, Emil M. Hansson 6, Ole-Henry Dahl 4.
Toppscorer Haslum: Lasse Sunde Lid 8.

Øvrige eliteserieresultater: Bækkelaget – Kolstad 25-35,Bergen – Elverum 20-24, Fjellhammer – Sandnes 36-35, Bergen – ØIF Arendal 33-23.
Tabelltoppen: Kolstad leder med 35 poeng, Elverum har 32, ØIF Arendal 27, DHK 25 og Runar 21.