Kenneth Gabrielsen før Odense-matchen: – Det er alltid viktig å sette ting litt i perspektiv – Norsk Topphåndball

Kenneth Gabrielsen før Odense-matchen: – Det er alltid viktig å sette ting litt i perspektiv

Lørdag spiller Storhamar returkamp mot Odense i playoff i Champions League. Odense vant 30-22 da lagene møttes i Boligpartner sist lørdag.

– Dette er en bonuskamp mot et godt lag. Vi må få ned skuldrene gjøre så godt vi kan alle sammen – og gå inn i kampen å prøve å være litt flinkere enn vi var sist, sier Kenneth Gabrielsen.

Hva er det positive dere tar med dere fra forrige oppgjør?

– Det er mange positive ting å ta med seg. Resultatet juger ikke på noen måte. Vi spilte mot et veldig bra lag. Vi spilte oss til forholdsvis mange gode muligheter. Dessverre var målvakten til Odense i det umulige hjørnet. Det blir alltid tøft når vi møter en målvakt som leverer på verdensklasse-nivå. Det er alltid viktig å sette ting litt i perspektiv når du møter de aller beste. Vi var skuffet over resultatet og ønsker å prestere en bedre kamp, svarer Kenneth.

– Uansett – dere har nådd målet i Champions League – hvordan vil du kort oppsummere læringskurven i CL?

– Jeg vil vel heller si at hele sesongen har vært en læringsprosess for oss. Jeg synes vi har håndtert det på en god måte. Fysisk er ikke den største utfordringen. Jeg tror nok mange av spillerne har kjent på den mentale biten med mye reiser og forberedelser. Det tar på over tid, første CL kamp var i starten av september  nå er vi slutten av mars. Trekker vi fra én måned med mesterskap er det mange uker vi har vært på tå hev. Dette er på ingen måte unikt. Det er hverdagen hvis vi ønsker å kaste ball med de beste. 

Vi har som tidligere nevnt prestert brukbart i Champions League. Ikke på noe måte overprestert,  men vunnet de viktigste kampene på det nivået vi er på denne sesongen. Når det gjelder seriesølvet som er i boks, vil jeg si det er en meget god prestasjon. Vi har én seriekamp igjen. Forrige sesong tapte vi 10 poeng i seriespillet. Denne sesongen har vi tapt 11 poeng. Sølvet i serien mener jeg personlig er en meget god prestasjon av oss. Nivået i Rema 1000 ligaen er i en meget god utvikling. Blir det Champions League neste sesong har vi gode referanser på totalen for å kunne prestere enda bedre på alle arenaer neste sesong, sier Kenneth Gabrielsen.