Katrine Lunde etter å ha nådd milepælen 300 landskamper: – Litt imponert av meg selv! – Norsk Topphåndball
Katrine Lunde spilte sin 306. landskamp og overtok rekorden fra Karoline Dyhre Breivang. Foto: Vidar Ruud / NTB / NHF

Katrine Lunde etter å ha nådd milepælen 300 landskamper: – Litt imponert av meg selv!


Etter å ha stått på 299 landskamper i nesten to år, gjorde Katrine Lunde comeback for Norge mot Romania i EM og passerte 300 kamper.

– Det var godt å få den 300. kampen, det var gøy jeg fikk den nå under EM, smiler Katrine Lunde.  – Det har vært en lang vei og jeg er stolt av at jeg har vært med så lenge.  Der er jeg litt imponert av meg selv. 

– Jeg synes det er veldig gøy det jeg holder på med.  Så det er mye indre motivasjon som driver meg.  Så har det mye å si at jeg får spille Champions League i hjembyen min med Vipers. Jeg har familien rundt meg og mannen min og datteren min har det greit i Kristiansand. 

– Og så synes jeg også at det å være med på landslaget gir det en stor motivasjon.  Jeg har Mats Olsson som pusher meg og følger meg hele året.  Det er supert, sprudler hun.

– Håndballforbundet har vært flinke til å legge til rette så vi spillere over 30 år ønsker å fortsette på landslaget.  Det har betydd mye for de eldre spillerne.  Men du ser at snittalderen er høy generelt, det er mange som holder mye lenger på med håndball på toppnivå nå.

Foto: NTB


Nervøs foran første kamp

Katrine hadde sin oppkjøring til mesterskapet sammen med rekruttlandslaget som hadde samling i Kristiansand 25. november til 3. desember.  Hun sluttet seg så til EM-troppen og spilte mot Romania, som var Norges tredje kamp under mesterskapet.

– Jeg synes det har gått greit for min egen del.  Jeg var veldig nervøs før første kamp, jeg visste ikke hvordan jeg lå an.  Oppladingen var litt spesiell, og det var min første landskamp på nesten to år.  Så jeg var litt usikker når jeg ikke hadde trent med landslaget en stund og hadde vært uheldig med skader i det siste. 

– Jeg er godt fornøyd med måten jeg har kommet inn i laget på.  Og at vi har klart å kommunisere som vi skal, målvakter og forsvarsspillere.  Det har gått overraskende bra.  Spillerne er rutinerte og er flinke til å kommunisere, så det har kanskje vært nøkkelen til at det har fungert som det har gjort, sier hun. 

Les også:
EM-yndlingen Henny Reistad (21): – Treningen med Tom Morten Svendsen hadde stor betydning for min utvikling

God øving

Norge har vunnet med store sifre i alle kampene frem til dagens semifinale mot Danmark.  Er det en ulempe at laget står uten erfaring fra tette oppgjør når det nå står om finalebillett?

– Jeg tenker ikke på den måten, sier Katrine, – det har vært tøffe kamper egentlig hele veien, men så har vi løpt litt i fra de siste 15-20 minuttene av kampene.  Vi har løpt masse og fått øvd masse.  Vi har bra tempo i spillet, selv om vi ikke har møtt den tøffeste motstanden enda.  De kampene har gitt oss masse selvtillit.


Har spillere på et høyere nivå

– De andre jentene hadde et par kamper mot Danmark før mesterskapet.  Lagene kjenner hverandre godt fra før, sånt sett kan det slå begge veier om lagene har fått noe nytte av de treningskampene før mesterskapet. 

– Det blir viktig å sette forsvaret og få i gang målvaktsspillet, så vi får kontringer og får satt fart i spillet.  Og så blir det avgjørende at vi setter ballen i mål.

– Vi har flere spillere på et høyere nivå i dette mesterskapet.  Vi har tempo, og har spillere som er høye og som kan avslutte fra bak i banen.  Det er en fin kombinasjon.  Og er det noe som ikke fungerer, kan vi velge om vi skal prøve en ny spiller eller legge om litt.

– Det er kjempegøy å være med i mesterskap igjen!  Jeg trives, og det er derfor man holder på så lenge.  Jeg har mange av mine gode venninner her og det var fint å treffe de og så er det gøy å spille med flagget på brystet, avslutter en opplagt sisteskanse som gleder seg til å bidra til at Norge spiller EM-finale søndag. 

Les også:
Forberedt på jevn semifinalefight

Bli med i konkurransen! TettPå Håndball har utfordret alle lagene i REMA 1000-ligaene til å utføre en balløvelse. Nå utfordrer de DEG! Kanskje er det akkurat DU som vinner over en Eliteseriespiller! Her kan alle være med! Alle bidrag er med i trekningen av premier.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Challenge-TettPa-web-1024x572.png