Karoline Müller Lislien: – Gøy å få igjen for all innsatsen vi har lagt ned!

Flint Tønsberg har en spillerstall som er en av REMA 1000-ligaens yngste med blant annet fem spillere født i 2003 som viktige bidragsytere.  Bakspiller Karoline Müller Lislien er en av de unge i laget som får mye spilletid og som ikke nøler med å ta en stor dose med ansvar.  Som hun også gjorde i søndagens kamp mot Oppsal da Tønsberglaget fikk en etterlengtet opptur gjennom å slå Oppsal 26-18.

Karoline har scoret 30 mål i løpet av de 12 kampene hun har vært på banen denne sesongen.  4 av målene kom i en periode av andre omgang på søndag da Flint tilrev seg et definitivt initiativ i oppgjøret. 

Sist Flint vant en kamp i REMA 1000-ligaen var 16. januar da Byåsen ble slått med et mål.  Den siste seieren før triumfen mot Trondheimsklubben kom så langt tilbake som i oktober, da Fredrikstad ble slått på bortebane.  Så Flintspillerne er ikke bortskjemt med jubelscener etter kamper denne sesongen.  Etter sju strake tap smakte det ekstra godt med 2 poeng mot Oppsal på søndag.

Foto: Ravn Foto


– Det er gøy å se at det fungerer og at all innsatsen vi har lagt ned for å få det her til å fungere nå endelig begynner å sitte ordentlig og at det fører til at vi får poeng, sprudler Karoline Müller Lislien (19).  – Vi har gjort det bra i flere kamper tidligere også selv om vi ikke har fått poeng.  Mot Oppsal satt det veldig bra, så det var gøy.

– Det var veldig deilig med seier, det er lenge siden vi har tatt poeng så vi var kjempeinnstilt på å krige til oss to poeng på søndag. 

– Vi fikk god flyt både fremover og bakover og slapp inn ganske få mål.  Vi fikk satt et tøft forsvar og var godt forberedt på hva vi kom til å møte og jeg synes vi løste det ganske bra.  Og så klarer vi å komme til gode muligheter fremover i banen og scorer en del mål, oppsummerer hun.

Foto: Ravn Foto


– De siste ukene har vi terpet ekstremt mye på avtaler og hva vi skal gjøre i de ulike situasjoner og hvordan vi skal løse spill mot forskjellige typer forsvar.  Vi ser nå at det begynner å løsne og har blitt tryggere på de trekkene vi kjører nå og får bedre flyt og samarbeid i det vi gjør fremover på banen, sier hun fornøyd.

– Vi prøver å tilpasse ut ifra om det er en skytter på banen eller gjennombruddspillere, jeg synes vi får tilpasset spillet bra ut ifra de forskjellige kvalitetene som de forskjellige spillerne på laget har så det blir best mulig utbytte.

– Vi merker god fremgang og har utviklet oss mye både i forsvar og angrep de siste ukene.  Det tar tid å sette seg inn i nye avtaler og nye måter å stå i forsvar på.  Men nå har vi fått jobbet en del med det og da ser man at det begynner å fungere.


Mellom gevinstene mot Byåsen og Oppsal spilte altså Flint syv kamper uten å ta poeng.

Har treningene blitt påvirket av den lange perioden med tap?

– Hele gjengen er innstilt på at vi ønsker å utvikle oss og at vi alltid skal kjempe om nye poeng.  Etter et tap tar vi med oss det gode fra forrige kamp og finner ut hva vi må gjøre annerledes frem til neste kamp.  Så det har ikke dratt oss ned, bemerker hun.


Debuten på A-laget fikk hun i 1. divisjon som 16-åring.  Og hun debuterte i REMA 1000-ligaen som 17-åring. Men hun har også hatt sin dose med skader og var ute i over et år etter at hun røk bakre korsbåndet for så å få trøbbel med skuldra.

Hvilken betydning har det for utviklingen din at du nå har fått en lengre treningsperiode uten avbrekk?

– Jeg merker at nå som jeg får trent mer sammenhengende og ikke har de avbrekkene hele tiden med skader, så får jeg mer tid til å utvikle meg.  I stedet for at det blir hakkete hvor jeg må ut og inn av trening, så merker jeg nå at jeg har utviklet meg og jeg stoler mer på meg selv og de kvalitetene jeg har.  Jeg får øvd på det på trening og da føles det tryggere i kamp også, smiler hun fornøyd. 

2003-jentene som spiller i REMA 1000-ligaen for Flint:
Gabi Sørvik-Hansen, Sanne Løkka Hagen, Karoline Müller Lislien, Felicia Celine Tangen, Charlotte Koffeld Iversen.
Foto: Trond Sørøy


Karoline skryter av muligheten klubben gir de yngre spillerne.  Flint har et godt tilbud med spill i REMA 1000-ligaen, 2. divisjon, NM20, Lerøy og regionserie. 

– Vi tenker alle at nå har vi muligheten og må gripe den sjansen og vise hva vi er gode for, sier hun.

– Det er kjempegøy at vi er så mange 03-spillere på A-laget.  Vi er en gjeng som går på skole i sammen, vi trener sammen hver dag og spiller kamper sammen.  Det er kult å se at det er så mange unge som har nivået inn og som gjør det så bra på høyt nivå. 


2003-årgangen spiller også i Lerøyserien, i tillegg til å spille kamper i REMA 1000-ligaen.

– Vi har 6 av 6 seire hittil i Lerøyserien, sier Karoline ivrig.  – Det er gøy å få mulighet til å spille Lerøy og møte spillere på min egen alder, ikke bare dem som er eldre enn meg.  Og se litt hvordan nivået ligger an i min aldersgruppe.  Det å få spille i en nasjonal serie for J18 er spennende og gøy.  Vi er et lag som har spilt sammen lenge, vi spilte også i Bring som ble korona-avsluttet, så det er gøy å få fortsette det nå i Lerøy.

Foto: Ravn Foto


Karoline spiller sin femte sesong i Flint.  Dette er hennes beste sesong i den hvite trøya og hun har blitt kåret til banens beste spillere i flere kamper.  Det som kjennetegner spillestilen til Karoline er at hun opptrer uredd, har nesa vendt mot mål og nøler aldri med å ta initiativ.

Hvordan tør du så mye?

– Jeg vet ikke helt, humrer hun, – jeg har alltid hatt den spillestilen hvor jeg går på og gir 100%.  Det er fint at jeg lærte det i ung alder, jeg har egentlig alltid vært den spillertypen.  Jeg stuper på de lukene jeg får. 


Fremover

– Jeg håper vi fortsetter å fremstå bra og får utnyttet de gode kvalitetene som alle spillerne på laget har.  At vi setter forsvaret så vi får de viktige målvaktstredningene som vi fikk i kampen mot Oppsal.  Spille hverandre gode fremover, som vi også gjorde bra på søndag, så tror jeg det skal bli noen fine siste kamper på sesongen, sier Karoline Müller Lislien avslutningsvis.