Karoline Lund: – Jeg er veldig stolt av at jeg er Akerspiller – Norsk Topphåndball
Foto: Stian Bye Høgsveen

Karoline Lund: – Jeg er veldig stolt av at jeg er Akerspiller

Karoline Lund må med sine 21 år ta en stor rolle i årets unge Aker-utgave.  Hun tok også mye ansvar i fjor og ble nummer 2 på toppscorerlista hos Aker med 99 mål.  Den tidligere Rælingen- og Larvikspilleren er nå klar for sin tredje sesong i Aker.

– Jeg er godt fornøyd med den rollen jeg har i Aker.  Selv om jeg bare er 21 år, har vi et såpass ungt lag at jeg er en av de mest rutinerte.  Jeg har heller ikke spilt så mange år i den øverste ligaen, men føler at vi som har spilt i elite et par år må ta ansvar og gå litt foran.

– Jeg trives i rollen med at jeg må ta ansvar – det er den rollen jeg trives best i.  Det er lærerikt, og dette blir min andre sesong i REMA 1000-ligaen hvor jeg har stått med så mye ansvar.  Det er både spennende og utfordrende. 


Proff innsats

– Det er fantastisk bra å være i Aker.  Selv om vi er en semiproff klubb og mange har skole og jobb ved siden av, så er det ikke semiproffs på treningssiden, påpeker hun.

– Mange av jentene har to treninger om dagen hver dag og lever et fullt studieliv eller jobbliv ved siden av og legger ned utrolig mye tid på håndballen.

– Det er en kjempetreningsvillig gjeng, jeg er skikkelig stolt av å ha så mange jenter på laget som står på hver dag og legger ned mye arbeid for å bli gode.  Det gir resultater når vi står på som vi gjør.


God debutsesong

Aker kom inn i REMA 1000-ligaen som nyopprykket i fjor og satte standarden fra start ved å slå Molde med to mål i lagets første kamp hjemme i Bygdøhus.  Laget overrasket med en aggressiv spillestil og en gjeng med unge spillere som fremstod som uredde til tross for at de fleste ikke hadde erfaring fra spill på dette nivået.

– Jeg tror mange av jentene visste at vi hadde et bra potensiale i laget og at vi hadde nivået inne.  Men det at vi klarte å holde prestasjonen over tid og klarte å vinne de jevne kampene når vi hadde en stall som ikke hadde stått så mye i eliten tidligere, det er jeg veldig stolt av at vi fikk til, sier Karoline.

– Våre styrker som lag er at vi er temposterke, det var en nøkkel i mange av kampene.  Vi klarte å sette et bra forsvar og skru opp tempoet i kampene så vi fikk løpt inn en del kontringsmål og i fikk en del mål i ankomstfasen vår.  Vi gikk inn med en underdog-mentalitet i mange av kampene som gjorde at jeg følte vi hadde et ekstra gir. 


Mistet toppscoreren

Etter fjorårssesongen har Akers store profil Marielle Martinsen gått til dansk håndball.  Akkurat det gjør at spillere og trenere i Aker er litt spent på hvordan sesongen blir.  Er det noen av ungjentene som kan ta ansvar så ikke savnet av goalgetteren blir så stort?

– Vi ar hatt gode treninger i sommer og spilt noen treningskamper med varierende resultater, men jeg synes vi ligger godt an.

– Men det er klart, Marielle Martinsen er borte, og hun har vært veldig sentral for oss i flere sesonger.  Vi vil nok merke litt at hun ikke er her lenger. 

Foto: Amélie Ramm

– Vi har mange unge lovende spillere som er tatt opp i stallen og som vil gjøre en fin figur.  Men jeg er veldig spent på hvordan det blir i år.  Vi har litt flere spillere som kanskje ikke har stått like mye i elite før, så det blir spennende å se.  Vi har vist i treningskampene at vi har et høyt toppnivå, men må jobbe med ikke å ha et så lavt bunnivå når nivået er dårlig. 

– Vi har hatt noen gode forsvarsmatcher nå i august, spesielt i kampen mot Storhamar hvor vi fikk satt et bra forsvar og slapp inn bare 6 mål i første omgang.  Da følte jeg at vi stod kompakte og var aggressive.  Vi må jobbe mer med flyten fremover og kanskje få satt opp tempoet enda litt mer i ankomstfasen.


Seriestart

Nå gleder Karoline Lund seg til å bidra som treer og med skudd fremover i banen, de to tingene som hun definerer som sine styrker på banen.

– Jeg tror det blir kjempegøy i år.  Som serien ser ut nå er det mange lag som både har mistet spillere og fått inn nye spillere og resultatene i treningskampene har vært variabelt.

– Jeg tror det blir en serie med overraskende resultater og flere av lagene vil nok være ustabile med tanke på at det er mye ungt med spillere som ikke har stått så mye i sammen.  Jeg tror at det blir en åpen serie i år – og det synes jeg er kult, avslutter 21-åringen.