Karine Dahlum: – Jeg får utfordret meg og trives veldig godt med å spille i hjembyen min

For to år siden var hun toppscorer for Våg i 2. divisjon.  Nå hevder Karine Emilie Dahlum seg godt i REMA 1000-ligaen og i Champions League for Vipers og er også blitt landslagsaktuell i løpet av sin andre sesong i Kristiansandsklubben. 

– Tida siden jeg spilte i Våg har gått ekstremt fort når det skjer så mye hele tida, forteller Karine Emilie Dahlum (22).  – Jeg er utrolig glad for det jeg har fått oppleve frem til nå og det jeg forhåpentligvis skal få oppleve videre.  Det er det ikke alle som får lov til.

– Jeg har blitt eldre og dermed også mer moden.  Jeg har lært mye på disse to sesongene.  Jeg spilte i 2. divisjon før jeg tok steget opp til eliteserien i Vipers.  Det virket som et stort steg der og da, men det synes jeg egentlig har gått greit.  Og nå er det jobben videre som er spennende, sier hun, og legger til:

Foto: Terje Refsnes


– Jeg har høye forventninger til meg selv.  Og fokuset mitt er her og nå, først og fremst.  Det å kunne levere godt i kamp og være en bidragsyter.  Og så har man et mål i sikte også, men det kommer etter hvert som et resultat av at man jobber godt her og nå, sier hun klokt. 


På onsdag ble Vipers seriemester og Dahlum tok sitt andre seriemesterskap.  I hennes første sesong konkurrerte hun med Silje Waade, Linn Jørum Sulland og Nora Mørk om spilletid på høyrebacken.  Denne sesongen har hun delt spilletid med Nora og har scoret 74 ganger i serie, NM og Champions League så langt.

– Det var veldig gøy å bli seriemester igjen, det var litt deilig å kunne avgjøre det tidlig.  Det er artig å feire sammen med laget rett etter kamp.  Nå ble det annerledes med at vi ventet på resultatet fra Hamar, men utrolig gøy utrolig uansett, så skal vi finne tid senere til å feire det. 

– Jeg liker meg godt i Vipers og den treningshverdagen vi har.  Med bra trøkk og kvalitet på trening og godt nivå.  Jeg ser hva de andre gjør og bruker det til inspirasjon, jeg lærer mye av det.  Jeg får utfordret meg og trives veldig godt med å spille i hjembyen Kristiansand, smiler 22-åringen. 

Foto: Terje Refsnes


– Første året var det mye som var nytt, som skulle læres inn, med mange nye inntrykk.  Så begynner man å komme litt mer inn i det etter et år.  Man får en større rolle jo mer man spiller seg inn og viser seg verdig.  Det synes jeg er gøy, jeg har lyst til å ta det ansvaret også. 


Forventes det mer av deg denne sesongen?

– Jeg tenker at det er litt naturlig når man blir eldre og får en større rolle i laget så kreves det enda mer.  Men det kreves og forventes noe av alle sammen, påpeker hun. 


Fornøyd med spilletiden du får?

– Spilletid er gull verdt.  Jeg har fått spille mye og ønsker å spille så mye som mulig å ta vare på de sjansene jeg får når jeg først får muligheten.  Det er viktig.  Det har vært fokuset siden jeg startet her i 2020, bemerker Karine.  – Etter hvert har antall spilleminuttene økt, det er moro.

– Det jeg ønsker å bidra med er forsvarsarbeid, forsvarsstyrke og kunne spille en rolle fremover i banen og se medspillerne og bruke spilleforståelse, men også bruke skuddet mitt.

Foto: Terje Refsnes


Karine Emilie Dahlum og Vipers har sikret seg sesongens første trofé allerede og har masse moro i vente i månedene fremover.  Sluttspillet i hjemlig serie, NM-finale på Jordal Amfi mot Molde 14. mai og i slutten av april og i begynnelsen av mai spiller Vipers kvartfinaler i Champions League.

– Det blir utrolig gøy å være med på. Siste delen av sesongen blir spennende, sier hun begeistret.  – Nå gjelder det å holde intensiteten opp og trene bra og forberede oss godt.  Så skal vi nå så langt som mulig.


Er livet godt for tiden?

– Jeg får lov til å holde på med det beste jeg vet, og det er å spille håndball.  Jeg er privilegert som får lov til å holde på med det, sier hun takknemlig.  – Jeg studerer sykepleie og holder på å skrive bacheloroppgave nå.  Det er godt å ha noe å holde på med ved siden av håndballen, sier Karine Emilie Dahlum avslutningsvis.