Kan Elverum reise seg og kvittere til 1-1 i andre sluttspillfinale? – Norsk Topphåndball

Kan Elverum reise seg og kvittere til 1-1 i andre sluttspillfinale?

Etter første finalekamp er det Kolstad som har det lille overtaket på Elverum, etter at de vant med fire mål i Kolstad Arena. Lagene var jevne i første omgang, men en veldig god start på 2.omgang avgjorde kampen i Kolstads favør onsdag kveld.

Nå er det duket for kamp to i Terningen Arena mellom de to beste lagene i årets sesong. Elverum har enda ikke slått Kolstad i 2023, men med hjemmebane og en helhvit Terningen Arena så er mulighetene gode. For at Elverum skal få til dette må de forberede seg på spesielt en spiller; Janus Smarason.

Islendingen viste i den første finalekampen at han holder et nivå tett opp mot verdensklasse. Med 11 mål og 12 assists var han den store spilleren i den kampen. Han hadde regi på alt Kolstad gjorde, og viste gang på gang at han har det lille ekstra når man trenger det. Ikke bare er han ofte sist på ballen, men han er også den som setter opp alt av spill og er Berges forlengede arm ute på banen. Smarason må stoppes om Elverum skal utligne til 1-1 i kamper.

Om Elverum klarer å stoppe han så er det fortsatt mange gode spillere på Kolstad. Men man ser også at Kolstad har posisjoner der de ikke er like skarpe. I målet har de landslagets førstemålvakt i Torbjørn Bergerud. Målvakten leverte til godkjent i første kamp, men i den 2.omgangen var han veldig bra. Klarer Elverum å skyte han dårlig, så er dette også en nøkkeloppgave. Utenom dette så blir det spennende å se om Simen Lyse og Aksel Hald klarer å fortsette å levere godt i en bortehall, om Elverum klarer å stoppe Smarason. Begge bakspillerne var gode i Kolstad Arena på onsdag.

Elverum valgte en litt annen vei enn Kolstad i første kampen. Elverum rullerte masse på laget, alle mann var på banen i løpet av kampen og det kan være en liten fordel når det kommer tette kamper og om sluttspillserien drar seg ut. Kolstad sto litt smalere, men de var også enda bedre til å løpe etter da de vant ball. Elverum må forbedre kontra og ankomstspillet sitt og bli enda bedre til å demme opp for Sigvaldi og resten laget når de kommer i første og andrebølgen.

Kampen har avkast 18:15 på søndag. Det blir en spennende kamp mellom Norges to beste lag. Kan du ikke komme til Terningen Arena, kan du se kampen på TV2Sport2/TV2Play