Foto: Elverum Håndball

Kan Elverum gjenta suksessen mot Celje?

Sist lagene møttes i Terningen vant Elverum 37-26!

På onsdag 18:45 er det duket for en meget spennende kamp i Terningen Arena. Celje har tatt turen fra Slovenia for å kjempe om poeng mot Elverum. Hjemmelaget står uten poeng i årets Champions League, mens gjestene har tatt to poeng til nå. Seieren over Kiel var sensasjonell, og det viste at de kan konkurrere mot de aller fleste. I onsdagens kamp er kun seier godt nok for begge lag om de vil kjempe om avansement i gruppen.

Celje gjorde en god kamp i forrige runde mot Kielce og tapte kun med tre mål mot den polske storklubben. Elverum på sin side gikk på et tap med hele sju mål mot Pick Szeged i Ungarn. Det ser derfor ut som det blir et jevnt oppgjør mellom to poengjagene lag i Terningen Arena. Det er masse profiler på hvert lag, men her har vi trukket ut tre på hvert lag:

Tre profiler Elverum

Uros Brozas.

Venstrebacken har vært god innledningsvis i Elverum. Med sitt knallharde skudd har han tatt over toppscorerlisten til Elverum i Champions League. Med 22 mål er han den giftigste angrepsspilleren, og serberen har vist seg å være en fin signering for Elverum. 23åringen blir viktig i kampen om viktige poeng mot slovenske Celje.

Kasper Lien

Høyrekanten fikk tillit av Jonas Wille på forrige landslagssamling, en mulighet han brukte godt. Med sin gode spent og sitt gode skuddregister viste han at han er å regne med mot de beste lagene i verden. Lien kom til Elverum foran fjorårets sesong, og har vist at han har vært en god signering for Børge Lunds lag. Til nå i Champions League har han scoret 10 mål.

Emil Imsgard.

Emil Imsgard er en av Elverum aller viktigste spillere. Målvakten som har vært i klubben siden han var femten år, viser gang på gang at nivået hans er i ferd med å bli god internasjonal klasse. Med sine velkjente feiringer etter redninger har han blitt en publikumsyndling i Terningen Arena. Imsgard har også vært litt innom landslaget og er en meget spennende målvakt for fremtiden.

Tre profiler Celje

Gal Marguc:

Den høyrekantspilleren er lillebroren til den mer kjente Veszprem-spilleren Gaspar, og han har med tiden jobbet seg opp til å bli en meget god spiller for Celje. Med sine 25 mål(før runde 5) er han den spilleren som har scoret nest mest mål for slovenerne. Marguc har spilt i klubben siden 14/15 sesongen, og på tross av sine 25 år er han en av de som har vært i klubben lengst.

Aleks Vlah

For en sesong Vlah har levert for Celje denne sesongen. Med et målsnitt på 8,75 er han den mest scorende spilleren for gjestene før runde fem ble spilt. Med sine 10 mål mot stormakten THW Kiel var han en av de viktigste spillerne i den overraskende seieren til Celje. Vlah er også en landslagsspiller som har opparbeidet seg en del erfaring på den aller største scenen.

Ante Ivankovic

Kroaten har også levert en god sesong for Celje. Den 22 år gamle spilleren er en fysisk god spiller på hele 195 cm, og han har lagd 14 mål til nå i årets sesong. Ivankovic er en spiller som har tatt store steg fra han spilte u-landslagshåndball for hjemlandet, og denne sesongen har han snust på landslagsspill med de store guttene fra ballnasjonen Kroatia.