Junkeren gjør det skarpt i comebacksesongen i 1. divisjon – Norsk Topphåndball
Foto: Anette Tjensland

Junkeren gjør det skarpt i comebacksesongen i 1. divisjon

Junkeren rykket opp til 1. divisjon etter en god fjorårssesong i 2. divisjon med 22 seire på 24 kamper.  Og Bodølaget fortsetter å vinne kamper også et nivå opp og har 5 seire og 1 uavgjort på de syv siste kampene.  Junkeren ligger trygt plassert midt på tabellen og har aldri vært involvert i nedrykksstriden denne sesongen. 


Ingrid Kildalsen ble hentet i sommer da det ble klart at lagets toppscorer Guri Fjellstad Nikolaisen ikke ble med Junkeren opp i 1. divisjon.  Ingrid herjet på venstrekanten til Tromsø i 2. divisjon med 102 scoringer i fjor og har tatt det nye nivået på en god måte.  Foreløpig har hun scoret 69 ganger i sin debutsesong og er nummer tre på toppscorerlista til Junkeren. 


– Jeg trives veldig godt i Junkeren, forteller Ingrid Kildalsen (26).  – Jeg har byttet klubb, men det er fortsatt Nord Norge, så jeg føler meg trygg i disse omgivelsene.  Mørketida og alt det der er jeg jo vant til fra før, så det preger meg ikke like mye som om jeg hadde flyttet til en nordnorsk by og kom sørfra, humrer hun. – Jeg trives godt i gjengen, både på og utenfor banen og er heldig med å ha trenere som jeg kan snakke med og som ønsker det beste for meg.Hvordan har du opplevd debutsesongen i 1. divisjon?

– Jeg gikk inn med det åpent sinn.  Jeg har alltid forventninger til meg sjøl om å prestere og vet hva jeg kan.  Men så er det viktig å minne seg på at det er et hakk opp og på veldig mange måter er det mer enn et nivå opp.  Fordi det kan være så sinnsykt store forskjeller i 2. divisjon.  Men samtidig skulle jeg ikke ha for mye respekt og ha tro på at man har noe der å gjøre.

– Noen ganger kan jeg sitte igjen med en følelse av at jeg skulle ha scoret flere mål i den og den kampen.  Men så ser jeg jo at jeg har scoret 69 mål til nå og det er ikke på noen måte for dårlig.  Og jeg håper at jeg kan score enda flere mål i siste del av sesongen. Hvordan er det å skyte på målvaktene i 1. divisjon sammenliknet med i fjor?

– Det er en kjempestor forskjell, det har jeg erfart på godt og vondt.  Jeg ble nødt til å utvikle skuddreportoaret mitt og må tenke mer når jeg skyter.  Man får virkelig prøvd seg og det er utrolig gøy når man lykkes, smiler 26-åringen. 

Foto: Truls NaasPå 18 kamper har Junkeren vunnet 8, spilt 1 uavgjort og tapt 9 kamper.  Med det ligger de på åttendeplass av fjorten lag.  Foran seg på tabellen har de Fjellhammer og Glassverket, som ligger tre poeng foran med en kamp mer spilt.  En sjetteplass er altså innen rekkevidde for det nyopprykkede laget fra Bodø. 

– Vi hadde en veldig god start med to strake seire som vi følte vi hadde god kontroll på.  I de kampene følte vi at vi enda ikke hadde fått ut vårt beste.  Så hadde vi noen slitekamper hvor vi både tapte og vant med ett mål.  I november hadde vi en litt dalende periode før vi kom oss litt opp igjen rett før jul.  Der var det en periode hvor det buttet imot som det var litt kjipt å stå i, men det gjorde ikke at vi sluttet å tro på at vi fortsatt kan vinne kamper, bemerker venstrekanten. 


– I slutten av januar tok vi en solid tremålsseier over Fjellhammer hjemme, som er et etablert 1. divisjonslag.  Vi tapte med ett mål for dem i starten av sesongen, så der fikk vi revansjert oss, kommenterer hun fornøyd.  – Vi har også gått på noen mer forventede tap, som mot Flint i begynnelsen av februar.  Men vi er alltid veldig skuffet selv om vi kan si at de var et bedre lag enn oss.  Vi går inn i hver kamp og ønsker å vinne. 

Foto: Anette TjenslandI den siste seriekampen før vinterferien, ble det et uavgjort resultat 28-28 mot Levanger i Trønderhallen.  Hjemmelaget ledet 27-26 da åtte minutter gjenstod.  Det ble målfattig avslutning på kampen og selv om Junkeren berget ett poeng, var Ingrid skuffet over resultatet.

– Vi vant komfortabelt med 11 mål hjemme mot Levanger, nå ble det en veldig tett kamp helt til slutt hvor det ble uavgjort.  I løpet av sesongen har vi tapt noen kamper som vi regnet med at det kunne bli tap, men har også hatt noen skuffende resultater, kamper hvor vi følte at vi skulle ha vunnet.  Som mot Storhamar hvor vi tapte med ett og nå i den siste kampen mot Levanger.På de sju siste kampene, har Junkeren gått poengløse av banen i kun to av kampene. 

– Når vi er gode så setter vi forsvaret først og fremst og virkelig henter frem den nordnorske urkrafta hvor vi aldri gir oss, fram med brystet og hvor vi er skikkelig bestemte.  Fremover i banen spiller vi som et lag og gjør avtalene våre, er en trussel på mål og er flinke til å se videre.  Vi sliter veldig når vi skal gjøre det en og en.


Hvor gøy er det å spille i 1. divisjon?

– Det er veldig gøy og utrolig spennende å møte nye lag og møte lag som kjemper om å komme opp i den øverste ligaen, sier hun ivrig.  – Man ser hva som kreves for å vinne mot de lagene, og ser hva de har som ikke vi har.  Og ikke minst så er det en sinnsyk god erfaring, man utvikler seg mye både individuelt og som et nyopprykket lag som spiller i en høyere divisjon enn i fjor.

 
Hvor viktig er det at Nord Norge er representert i topphåndballen?

– Det er utrolig viktig å vise at vi får til noe bra her i nord også.  Det viser de yngre og up and coming-spillerne at man ikke trenger å flytte sørover for å spille på et høyt nivå.  Det er veldig viktig for oss å beholde denne plassen i 1. divisjon. 


Fremover?

– Vi har igjen åtte kamper, hvor vi både møter lag som vi skal slå og lag det blir tøft å møte.  Vi må bare brette opp armene og fortsette å jobbe på videre.  Og i enda større grad vise at vi har lært noe så langt, at vi har etablert litt mer rutine nå som vi er over halvspilt sesong.  Jeg tror det blir tøft, vi er nødt til å gå inn med et åpent sinn i alle de siste kampene.  Det er ingenting vi kan ta lett på og det er heller ingen vi skal slippe lett til, sier Ingrid Kildalsen avslutningsvis.