June Krogh imponerer i Folloburet – Norsk Topphåndball
Foto: Heidi Ringlund

June Krogh imponerer i Folloburet

Med en høyde på 187 cm har 18-årige June Krogh rekkevidden i orden og har imponert stort i Follos to siste kamper mot Flint og Byåsen.  Hun har gradvis fått mer tillit i REMA 1000-ligaen og trives med at det stilles mer ansvar til henne.

Dette er andre sesongen til June Cecilie Krogh i Follo etter overgangen fra Son.  Hun har vært i lagoppstillingen til Follo ni ganger i år.

– Jeg har fått prøvd meg i åtte kamper i REMA 1000-ligaen og har etter hvert fått ganske mye spilletid, forteller June Krogh.  – Jeg fikk starte mot Byåsen nå på onsdag og kom utpå ganske tidlig mot Flint.  Det var veldig artig.  Med tiden har jeg fått spille mer, og jeg føler jeg har tatt sjansen når jeg har fått den. 

Foto: Heidi Ringlund


Hvordan opplever du å spille i REMA 1000-ligaen?

– Det er kjempegøy og ganske utfordrende, sier June ivrig.  – Tempoet er høyere, skuddene er bedre, de er flinkere til å plassere og skyter smartere.  Jeg føler jeg utvikler meg og synes det er gøy å se på video av kampene etterpå.  Det er veldig stas, det er det jo!

– Jeg føler jeg går mye riktig og er på mange av skuddene selv om jeg ikke alltid redder.  Jeg mangler litt erfaring når det gjelder å få med meg de siste detaljene for å redde.  Det kommer forhåpentligvis etter hvert, smiler 18-åringen.  – Det har med å gjøre at tempoet er høyere, de skyter hardere, men jeg synes jeg er med på mye av det. 


Du er ikke nervøs?

– Nei, det har jeg ikke, bedyrer June. – Det er utrolig gøy, det er det det er.  Man må bare gjøre det man har øvd på og det man kan, det er ikke verre enn det, forklarer hun. 

– Jeg er ganske fornøyd med min egen prestasjon og synes jeg har gjort det ganske bra når jeg har kommet utpå.   Jeg har en fordel med at jeg er stor og høy og har en bra rekkevidde, så hvis jeg plasserer meg riktig så dekker jeg mye med armer og bein. 

Foto: Heidi Ringlund


Junes utvikling har slått fart de siste ukene og hun forteller at hun blir voldsomt motivert av å lykkes i REMA 1000-ligaen.

– Det å lykkes i eliteserien gir en veldig bra mestringsfølelse og det å få til noe man har øvd på lenge på et så høyt nivå er utrolig gøy.  Det gir masse motivasjon til å jobbe videre.  Både på det du allerede er god på og selvfølgelig det du kanskje ikke har fått til i en kamp.  Det har du lyst til å jobbe masse med videre og bare fortsette å trene og stå på, sier hun engasjert.


Det var ikke gitt at June Krogh skulle bli målvakt.  Hun startet som utespiller og da en av målvaktene sluttet, ble hun oppfordret av treneren til å prøve seg i mål.  Frem til hun var 12 år kombinerte hun og var både målvakt og utespiller. 

– Egentlig var jeg ganske liten og spinkel, men så vokste jeg veldig mye en periode. Da ble det litt armer og bein og så har det heldigvis fått mer koordinasjon på det etter hvert, humrer hun. 


June er 2003-modell og har også 2. divisjon og Lerøyserien med jenter 18 som sine kamparenaer.  Hun har spilt 10 kamper for Follo 2 og har spilt alle 6 kampene i Lerøyserien så langt.  Follo kan nå det nasjonale sluttspillet med god innsats i Drammenshallen denne helga. 

– Jeg liker veldig godt å spille på alle tre arenaene.  Det er mye, men jeg synes det er gøy å spille kamper.  Jo flere kamper jo bedre tenker jeg.  Og så er det viktig med kamptrening, men tar meg seg de erfaringene man gjør i kamp til treninga og kan øve videre på detaljer. Kamptrening og kamperfaring er veldig viktig for å bli bedre.  Det er relativt stor forskjell på trening og kamp. 

– Det er artig å spille Lerøy.  Vi har en avgjørende helg foran oss og har en god sjanse til å komme til sluttspillet.  Det håper vi på, alt annet er en skuffelse. 

Foto: Heidi Ringlund


Målvaktstalentet signerte 3-årskontrakt med elitelaget til Follo i januar.  Hun blir med laget ned i 1. divisjon og ser frem til muligheten til videre utvikling og muligheten til å få mer spilletid. 

– Jeg trives godt i Follo.  Et bra lagmiljø og trenerne er veldig flinke.  Jeg har utviklet meg bra siden jeg kom hit forrige sesong.  Adrian Ark Saastad hadde jeg på rekrutt og på damelaget den første sesongen, han er utrolig flink.  Han er fortsatt hovedtrener på rekrutt og av han får jeg mange innspill.   Mats har også kommet inn og det har fungert supert.  Jeg synes jeg utvikler meg på treningene.  Det er noe helt eget å ha en målvakttrener, det er kult å ha en som har fokus på det du gjør, og det fungerer jo.  Jeg trives veldig godt og synes jeg utvikler meg bra og det tror jeg at vil fortsette å gjøre også de neste årene.


Nå som førstemålvakt Hilde Søyseth gir seg, åpner det en mulighet for deg?

– Jeg er klar for å ta større plass i troppen neste sesong. Jeg vet ikke hva som skjer med målvaktposisjonen neste år, men hvis jeg må ta mer ansvar, er jeg klar for det.  Det er noe som trigger meg, sier June Cecilie Krogh avslutningsvis.