Julie Hulleberg: – Det falt naturlig for meg å ta mer ansvar når vi har en såpass ung tropp – Norsk Topphåndball
Foto: Jon Forberg

Julie Hulleberg: – Det falt naturlig for meg å ta mer ansvar når vi har en såpass ung tropp

I fjor var hun den viktige anonyme spilleren i Fredrikstad.  Denne sesongen er Julie Hulleberg adskillig mer sentral og mer synlig i Fredrikstadmannskapet.  Hun er lagets toppscorer og er tildelt mye ansvar både fremover og bakover i banen.  Den tilliten hun opplever i år er hun takknemlig for.

Julie er venstreback, men i hennes tre første sesonger i FBK var hun poteten i laget og ble plassert der hun trengtes.  På grunn av skader stod hun mye som linjespiller sist sesong. 

Foto: Jon Forberg


– Rollen min i år er totalt motsatt av hva jeg har opplevd de siste sesongene, forteller Julie Hulleberg (20) fornøyd. – Jeg gikk inn i denne sesongen her med ganske lite tillit.  Og med lite ansvar.  Jeg hadde egentlig ingen store forventninger til noe særlig mer spilletid heller.  Og så har det blitt som det har blitt, smiler hun, og legger til: 

– Jeg har alltid fått stått mye bakover, alltid fått være en del av laget og vinne kamper.  Men jeg har ikke stått med den tilliten fremover i banen også.  Så det er nytt denne sesongen her. 

– Det er kjempegøy å oppleve den tilliten fra trenerteamet.  Jeg føler at jeg har vokst meg fint inn i rollen, har tatt det steget rolig og kontrollert. Har aldri tatt meg vann over hodet.  Det falt naturlig for meg å ta mer ansvar når vi har en såpass ung tropp som vi har nå, så ble det rollen jeg hadde i laget, forklarer hun.


Du virker å være en spiller som liker å ta ansvar, hvordan kan du fremstå så uredd?

– Det er kult det er sånn jeg fremstilles, for det er ikke alltid sånn jeg tenker det selv, sier Julie.  – Jeg vet at jeg har en fysikk som kan få til mye bare timingen er på plass.  Og det er egentlig det som jeg har hatt fokus på også.  Gjøre ting enkelt og stole på det jeg kan, også bruke min force. 


Julie Hulleberg er toppscoreren i årets FBK-mannskap.  For nå velger hun å bruke en av sine største styrker litt oftere enn tidligere og hun står foreløpig med 75 scoringer.

– Jeg har fått vist en del allsidighet og gjør mye.  Jeg har holdt igjen skuddet mitt litt mer enn det jeg burde, innrømmer hun.  – Skuddet er kanskje min sterkeste force.  Det å ta flere skudd og være målfarlig er noe jeg har jobbet mye med og som jeg har fått vist det året her.

Foto: Harry Johansson


Fredrikstad ligger for øyeblikket på niendeplass.  For å slippe å spille nedrykks-kvalifisering, må laget minst en plass opp på tabellen.   Det er det absolutt reelle muligheter for at Østfoldlaget skal klare.  På åttendeplass med samme poengsum, ligger Larvik.  Og Fredrikstad har en kamp mindre spilt. 

En ting som taler for at Fredrikstad henter nok poeng til å klare sluttspillplass, er den gode formen de har vist de siste ukene.  På de 6 siste kampene, har det blitt 4 seire, uavgjort mot Fana og firemålstap mot Storhamar. 

– Vi har gått litt tilbake til det som fungerte i starten av sesongen, forklarer Julie.  – Det å spille kollektivt er vår sterkeste side.  Vi falt litt ut av det i en liten periode hvor det ble veldig individuelt.  Så det er noe vi har jobbet ganske mye med.  Det å få det kollektive spillet til å fungere og ikke tenke så mye individuelt.


Det å sette fart uten å stusse ball, ha tempo i laget uten å gå for lenge med ballen selv er noe vi har hatt mye fokus på.  Det er samme hvem som får målet til slutt, så lenge vi klarer å holde ballen i gang som gir en god mulighet.  Da spiller vi absolutt best, bemerker hun.

– I tillegg har forsvaret vårt blitt trygt og stabilt med to høye treere og toere som er gode i duellspill. 


Dere har på en måte knekt koden?

– Ja, det føler jeg at vi har gjort.  Det lover godt for neste sesong.

Foto: Eva Malmstrøm


Fredrikstad har igjen tre kamper i årets REMA 1000-liga og skal møte Molde, Sola og Flint.

Hvordan ser du på muligheten for å nå sluttspillet?

– Det er absolutt en mulighet. Vi har regnet på at vi må ta 3 poeng for å sikre det helt.  Men vi ser for oss at spiller vi gode kamper kan vi ta både Molde, Sola og Flint.  Det er noe vi har lyst til å gjøre og er målet vårt også.  Avslutte sesongen på en god måte. 

– Ved å nå sluttspillet slipper vi å spille kvalik, så det blir viktig for oss å komme blant de 8 beste. 


Fredrikstads toppscorer fikk en opptur i begynnelsen av mars, da hun ble tatt ut til samling med Rekruttlandslaget med kamper mot Polens A-landslag.

– Det synes jeg var utrolig gøy! sprudler hun.  – Det var uventet. 

– Det var artig å se hvordan de gjør det på landslaget.  Jeg har aldri vært på samling med noe juniorlandslag, så det var helt nytt for meg.  Det var en fin uke med trening og gøy å få ordentlig matching mot Polen.  Det var en god motivasjonsboost, sier Julie Hulleberg avslutningsvis.