Jublet for semifinale! – Norsk Topphåndball

Jublet for semifinale!

Larvik Håndballklubbs juniorer vant kvartfinalen 33-28 over Follo lørdag, og er klar for semifinale i NM junior!

Astrid Løke tok frem gamle kunster som bakspiller og sørget for hele 11 scoringer mot Follo. Hun var bakspiller da hun kom til Larvik sommeren 2021, men har spilt på kanten for Larvik.

– Det var veldig deilig. Det er lenge siden jeg har spilt der, så det var herlig å få det til. Jeg har bare hatt et par treninger på bakspillerplass før denne kampen, forteller Astrid Løke, som også skryter av Maja Sæteren, som både scoret mye selv og hadde mange assist.

Det var mange som spilte en god kamp.  

– Vi var flinke til å sette fart og se rommene, så vi klarte å spille hverandre opp veldig bra.

– Ingrid Lauritzen sto også godt i mål, og reddet flere ganger da vi ikke stoppet Follo i forsvar, sier Astrid Løke, som gleder seg til semifinalen.

Etter kampen ble hun kåret til banens beste spiller.

Astrid Løke. Foto: Svein André Svendsen

Maja Sæteren var ikke snauere, med 10 scoringer i kampen. Hun startet ballet med kampens første scoring. Follo hengte godt med til 4-4, men så skaffet Larvik seg en viktig luke til 9-4.

Det var selvfølgelig ikke avgjort så tidlig, men den avstanden holdt seg stort sett gjennom resten av kampen. Larvik var på det meste sju mål foran, mens Follo var så nære som tre mål bak så sent som fem minutter før slutt, på 29-26.

Da tok Larvik timeout og scoret deretter tre på rad og kampen var avgjort to minutter før slutt (32-26).

Fakta fra kampen

To lag har allerede sikret plass i semifinalen, fjorårets finalist Aker og Larvik. I slutten av måneden blir de to siste klare. Da møtes Oppsal/Tertnes (regjerende mester) og Bærum/Fredrikstad. Slik spilles alle kvartfinalene

Turneringens datoer videre:

Semifinalene skal spilles innen 22. desember.