PRESSEKONFERANSE: Olivia Löfqvist, Kenneth Gabrielsen, Jesper Jensen og Mette Tranborg på søndagens pressekonferanse etter matchen.

Jesper Jensen: – Jeg liker måten Storhamar spiller håndball på

Storhamar tapte mot Team Esbjerg, men leverte mye bra spill. Noe danskenes trener Jesper Jensen kommenterte etter kampen.

– Jeg var her for tre-fire år siden i EHF-cupen. Jeg synes begge klubber har tatt fine skritt videre. Nå kjemper vi begge i Champions League, så jeg synes begge lagene har gjort det bra. Jeg liker Storhamars måte å spille håndball på. Forskjellen på Storhamar og Esbjerg går ikke så mye på spill og taktikk. Det går mer på den individuelle kvaliteten hos spillerne. Vi har topp verdensklasse spillere. Storhamar har spillere som ligger like under landslaget, som ligger og snuser på å spille for landslaget. Jeg liker måten de spiller på, og de har levert noen virkelig gode prestasjoner i Champions League. Kanskje spesielt i kampen mot Zagreb der de fullstendig pulveriserte dem. Jeg synes det er fin håndball, og at det er fantastisk god timing hos spillerne,, sier Jesper Jensen.

TOPPLAG: Henny Reistad, Marit Røsberg Jacobsen og Jesper Jensen på Hamar-besøk søndag.

Storhamar spilte meget solid store deler av førsteomgangen. Etter 18 minutter ledet Esbjerg 10-9. Ved pause ledet danskene 19-11.

– Kampen var tøff og fysisk, akkurat som vi trodde den skulle bli. Vi visste de kom til å gå for å vinne, for de har viktige poeng å hente hjem i gruppen. Vi sto på i førsteomgangen helt til mot slutten der. Det er syne vi lot det gå så langt at det ble så mange mål der, sier Storhamar-spiller Olivia Löfqvist.

– Hadde vi kunnet holde det på to-tre mål, og fått en god start i andreomgang, så hadde det var helt annerledes, sier Löfqvist.

– Hva føler du skjedde der?

– Det er vanskelig å si så rett etter kampen. Men det føles som vi gjorde feil og bommet fremover, så kontret de og scoret. Men det var mye bra av oss ellers, og det får vi ta med oss, sier Löfqvist.

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen var godt fornøyd med mye av det Storhamar viste mot Esbjerg søndag ettermiddag.

– Det var mye bra spill fra oss i dag. Jeg synes vi spilte veldig bra de første 20 minuttene. Esbjerg har en god trener i Jesper og tok en timeout, og da kom vi bakpå. Men dette er forskjellen, fordi de har mange kjempegode spillere. Vi har spilt til sammen 12 kamper i Champions League, og jeg synes vi har lært mye. Vi må ha fokus på å bli nummer to i Norge nå, for vi har lyst til å spille i Champions League også neste sesong, og vi kommer til å jobbe hardt for å tette luken opp til de beste lagene. Det er moro å spille mot så gode lag, og jeg håper vi klarer å ta sjetteplassen i gruppa og få en kamp mot Odense i playoff, sier Gabrielsen.

PRESSEKONFERANSE: Olivia Löfqvist, Kenneth Gabrielsen, Jesper Jensen og Mette Tranborg på søndagens pressekonferanse etter matchen.

Henny Reistad synes det var kjempestemning i Boligpartner søndag og koste seg gjennom hele kampen.

– Det var helt fantastisk. Jeg hadde så mange som kom og heiet på meg fra Bærum. Jeg tror pappa hadde fikset litt over 20 som kom hit, så det var gøy, sier Reistad.

– Jeg synes det var en fin kamp. Vi startet med litt mye slurv. Vi var ikke helt nøyaktige i forsvar og kom ikke med så mye fysikk som vi ønsker å spille med, men vi fikk litt tak på det etter hvert, og det ser man jo på resultatet, så det er vi glad for, sier Henny Reistad.

– Hva snudde kampen mot slutten av førsteomgang?

– Jeg tror det var forsvaret vårt som gjorde det. Vi skapte jo sjanser, og så klarte vi å lukke det bakover, og det gjorde at forskjellen på måltavla kom, sier Reistad.

Esbjergs norske kantspiller Marit Røsberg Jacobsen sier de hadde stor respekt for Storhamar før kampen.

– Først og fremst var det veldig morsomt å komme til Norge, og at det var full hall. Så har jo Storhamar spilt veldig bra på hjemmebane, så vi hadde stor respekt for dem. Men jeg synes vi sto godt i forsvar og fikk løpt litt og satt litt tempo, så vi er veldig fornøyd. Og det var masse bra publikum, og da er det bare morsomt å komme til Norge og spille.

KAMPFAKTA:
Storhamar – Team Esbjerg 25-34 (11-19)
Champions League:
Storhamar:
Eli Marie Raasok, Sofie Ege Grønlund – Susanne L. Amundsen, Marthine Svendsberget 3, Ane Høgseth, Elinore Johansson 5, Kristin Venn 3, Tina Abdulla 1, Olivia Löfqvist 3, Mathea Enger, Moa Fredriksson, Line Ellertsen, Anna Jacobsen, Anniken Obaidli 5, Mia Zschocke 4, Guro Nestaker 1
Toppscorer Esbjerg:
Henny Reistad 7
Utvisninger:
Storhamar 2×2 min, Esbjerg 2×2 min
Tilskuere:
1624 i Boligpartner