Jærske muskler stoppet kroatisk seiersrekke – Norsk Topphåndball

Jærske muskler stoppet kroatisk seiersrekke

Nærbø reiste til Kroatia og Zagreb med en 14-mannstropp, Tord Haugseng var fortsatt ute med sykdom og Torger Edland er som kjent langtidsskadet. Målet for turen var å få et best mulig utgangspunkt mot et MRK Sesvete som så langt ikke hadde tapt en eneste kamp i europacupturneringen. Det endret Nærbøs gutter på i løpet av søndagskvelden.

For selv om det kroatiske hjemmelaget kom best i gang var det nok en gang forsvars- og målvakts-spillet som la grunnlaget for den åttende seieren av åtte mulige i 2023. Nærbø brukte de 15 første minuttene på å komme á jour 6-6 ved Gustav Bergendahl. Lars Sigve Hamre førte nordmennene opp i ledelsen for første gang før Ole Nærland satte inn Nærbøs niende mål.

For andre kamp på under en uke slapp Nærbø inn under 10 mål i en omgang – lagene kunne gå i garderoben med den 10-9 ledelse til bortelaget. 9 innslupne mål på 30 minutter er mer enn godkjent, at det kun gikk 10 skudd bak den kroatiske målvakten ikke like bra. Bomskudd og tekniske feil var det flust for begge lag i første omgang.

Theodor Svensgård økte til elleve Nærbø-mål i andre omgangs første angrep før Lars Sigve Hamre fant veien bak Sesvetes målvakt. Selv om hjemmelaget reduserte flere ganger, klarte de aldri ta tilbake ledelsen. I stedet for var det Nærbø, godt akkompagnert av i underkant av 30 tilreisende supportere, som tok kommandoen i kampen og økte ledelsen med både tre, fire og fem mål. Da Ole Nærland økte ledelsen til seks må foran fem minutter før slutt var det Nærbøtilskuerne som hørtes gjennom TV-ruta, ikke de godt 900 kroatene på tribunen.

Ved kampslutt måtte MRK Sesvete innse at seiersrekka i EHF European Cup var brutt av et hardtarbeidende norsk lag på jakt etter en ny semifinaleplass. 6 mål foran på bortebane er solid, men semifinaleplassen er absolutt ikke avgjort. Nå trenger vi full hall i Sparebanken Vest Arena førstkommende søndag for å støtte laget og forsvare ledelsen til det som kan bli en helnorsk semifinale mot Runar Sandefjord.

Det ble ikke kåret banens beste i Sesvete, men vi drister oss til å nominere Halvor-Elias Nærland, med mange viktige redninger (ekstra viktig siden bomskuddraten var høy i kveld) og forsvarsgeneral Rassin Haugseng. Neste hjemmekamp oppfordrer vi publikum til å se litt ekstra på jobben unge Haugseng og hans makker Gustav Bergendahl legger ned i forsvar, den er vel så viktig som målene som scores fremover!

Billettene til søndagens kamp ligger allerede ute i app og på nett. Du kan selvfølgelig også kjøpe billetter i døren kampdagen og barn under 16 år kan hente ut gratis billetter på «Den blå veggen» (felt E) med koden til vår kampsponsor «Knapphus»