Innsats, vinnervilje og to viktige poeng – Norsk Topphåndball

Innsats, vinnervilje og to viktige poeng

En solid forsvarskamp kombinert med en stor porsjon vinnervilje var ingrediensene som skulle til for Ryger for å beseire Falk Horten med 9 mål. Falk yppet seg og holdt følge første 15 minutt, men derfra og ut var det de hvite og sorte rygerne som dominerte både på banen og i målprotokollen.

Etter en trøblete innledning på sesongen så er rygerskuta på rett vei og kampen i går gav bekreftelser på det, samtidig som vi har nok av ting å jobbe videre med, blant annet å få ned antall feil framover på banen.

Ferdinand var tilbake etter å ha måtte stå over mot Follo grunet sykdom, sammen med vår bestemann i går Trym stengte de midtforsvaret og gjorde jobben vanskelig for Falkspillerne
Foto Hans Lie

Grunnlaget for seieren ble lagt bakover på banen og helt fra start slet Falk med å trenge gjennom midtforsvaret vårt som viste muskler og gav gjestene juling hver gang de kom innenfor 9 meteren. Dessverre var vi unøyaktige, utålmodige og de gangene vi kom til gode sjanser stod en gammel kjenning, tidligere Vikingmålvakt Simon Ypma bakerst og tok mer enn det vi skulle ønsket.

Etter kvarteret stod det 5-5 og vi gikk inn i det siste kvarteret av førsteomgangen, perioden hvor vi har spilt dårlig i flere kamper. Men i motsetning til kampene mot Follo, Herulf, Nordstrand og Melhus var det vi som kneppet opp og denne gangen var det vi som i realiteten avgjorde kampen når vi vant siste 15 minutt med 11-5.

Trondur og Steffan i dueller mot Falk

Da hadde Falkmålvakt Simon Ypma fått nok og satt seg på benken mens vår 18 år gamle målvakt, stordgutten Jon Aksel Bruun-Nygård viste hvorfor trener Morten hadde gitt han tillit fra start for første gang. En sjanse han tok godt vare på og vartet opp med flere gode redninger.

Første gang fra start. 18 år gamle stordgutten Jon-Aksel Bruun Nygård kom til oss før sesongen fra Stord. I går leverte han en solid målvaktsprestasjon.
Foto Svein Erik Fylkesnes

2. omgang ble i realiteten i transportetappe. Falk yppet seg i starten av omgangen og vi fortsatte med å være utålmodige framover noe som resulterte i at gjestene hang bedre med enn de skulle. Men et Falk lag som har skuffet i starten på sesongen og som spilte uten selvtillit klarte aldri å true oss. De gangen de hadde muligheten så stod en 18 år gammel Stordgutt i veien og tok flere 100% sjanser.

Josh Korsvik er på utlån fra Kristiansand til Falk. Josh noterte seg for 3 mål, men de fleste forsøk fra både han og de andre bakspillerne endte stort sett som dette

Seieren var viktig. Viktig for å ikke havne i «sumpa», viktig for å holde kontakten med lagene på øvre halvdel og viktig med tanke på å få bekreftelse på at vi er på rett vei utviklingsmessig. At vi vinner med 9 mål skal vi være svært tilfredse med, spesielt med tanke på at det fortsatt er mye å gå på, spesielt framover.