Ingen tid for hvile – Norsk Topphåndball

Ingen tid for hvile

Nærbø-spillerne har knapt nok fått tid å komme seg hjem fra onsdagens kvartfinale mot Kolstad i Trondheim før de igjen må pakke bagen og gjøre seg klar for første semifinale i EHF European Cup. Da er det like greit at turen ikke er lenger enn rett borti høgget… sett med europeiske øyne.

En helnorsk semifinale mellom Nærbø og Drammen garanterer en norsk finalist. Nærbø,som deltar i europacup for første gang, er selvfølgelig sugne på en finalebillett. Drammen, som 1996 ble det første norske laget å vinne en europacup, har like lyst å nekte Nærbø den plassen. 

Nærbøs vei til lørdagens semifinale begynte i 2.kvalifiseringsrunde av EHF European Cup. Trekningen viste Raimond Sassari fra Sardinia som motstander, men dit fikk aldri Nærbø-laget reise. I stedet for ble det dobbelkamp i Nye Loen 22. og 23.oktober med #fullhallx2 og stor stemning da det de gikk videre med 61-53 sammenlagt. 

Nok en gang ble et italiensk lag trukket opp av EHF sin glassbolle – denne gangen til fastlandet og Pallamano Conversano. Bortetap i Italias til tross, hjemme i Nye Loen kunne de blå og hvit igjen juble foran fulle tribuner og enda ett steg inn i konkurransen, men med knappere margin denne gangen – 56-54 i Nærbøs favør etter to oppgjør. 

I 4.runde ble det hjemmekamp først mot rumenske Foscani. En solid hjemmeseier på 13 mål gjorde bortemøtet lettere – et tap på fire mål i Romania truet aldri avansementet til kvartfinale. Den kvartfinalen ble som kjent aldri spilt. Nærbø skulle reist til Hviterussland og møtt SKA Minsk, men da alle hviterussiske og russiske lag ble suspendert fra konkurransen ble walkover til semifinalen resultatet. 

Drammen trådde også inn i europacupen på samme stadiet om Nærbø og reiste til Færøyene og H71 i sin første kamp. Seier med to på bortebane og seier med 12 hjemme i Drammenhallen la veien klar til 3.runde. Der ventet tsjekkisk motstand og tap med knappest mulig margin på hjemmebane mot HC Dukla Praha.  Tapet ble snudd til 3-målsseier og 61-59 sammenlagt, dermed var også Drammen klar blant de siste 16 lagene i konkurransen. 

Drammen trakk Krasnodar fra Russland i 4.runde og som Nærbø vant de stort på hjemmebane – det russiske laget ble sendt hjem med et 14-målstap i bagasjen. Derfra og ut ble ting litt mer komplisert. Drammen besluttet å ikke reise til returoppgjøret i Russland på grunn av den spente stemningen på Ukrainagrensen i tiden før krigen brøt ut. Etter en runde i EHFs rettssystem ble den norske klubben dømt til et 10-målstap for ikke å ha møtt til returmøtet (siden kampen skulle vært spilt før russiske lag ble utestengt), men med 14 måls ledelse var de uansett klar for kvartfinale. Dermed ble sveitsiske HSC Suhr Aarau neste hinder, et hinder Drammen klarerte med 64-61 sammenlagt etter seier både hjemme og borte. 

Semifinalene i europacupen kommer innimellom kvartfinalene i det nasjonale sluttspillet for både Drammen og Nærbø. Nærbø vant som kjent borte mot Kolstad på onsdag, mens Drammen valset over Halden på hjemmebane. I egen hall har Drammen vært sterke gjennom sesongen, bortsett fra ett-målstapet mot HC Dukla er det kun Elverum og Runar som har klart å beseire Drammen i Drammenshallen. 

Lørdag er det klart for Nærbøs tredje møte med Drammen for sesongen, denne gangen med europeisk fortegn. Uavhengig av lørdagens resultat faller ikke den endelige avgjørelsen om finaleplass før søndag 1.mai i Nye Loen. Det eneste som er sikkert er at når finalen i EHF European Cup skal spilles i slutten av mai blir det med et blått og hvitt lag fra Norge på banen – spørsmålet er bare hvilket!

Billetter til kampen i Drammenshallen kan kjøpes her. Kampen sendes også på EHFTV.

Billettkjøpet til returkampen i Nye Loen 1.mai kl. 18.00 er også åpnet. Du kan sikre deg billetter til den avgjørende semifinalekampen her.