Imponerende storseier til Storhamar Bredde – Norsk Topphåndball
Foto: Stian Bye Høgsveen

Imponerende storseier til Storhamar Bredde

Det har vært enten eller for Storhamars rekrutter i 1. divisjon så langt i denne høstsesongen.  Enten har kampene endt med tap i jevne oppgjør, eller så har ungjentene på Hamar slått til med storseier.  Som de gjorde på søndag da de slo Junkeren med 14 mål. 

Dette var første seieren på fem kamper og gjorde at laget klatret til tiendeplass, som er rett over nedrykksstreken.  Lag 11, 12, 13 og 14 rykker ned.

Foto: Stian Bye Høgsveen– Den seieren gjorde veldig godt for oss, forteller venstrekant Ingeborg Storbæk Monné (19).  – Vi hadde en ordentlig god gnist i laget og snudde trenden vi har vært inne i.   Vi fikk en god kamp der vi lyktes med det vi er gode på og greide å vise oss fra en bedre side enn det vi har gjort i kampene før. 

– Vi startet kampen bra og ledet tidlig 5-1.  Det ble jevnere utover i omgangen, men vi klarte å holde roen i laget selv om det ble jevnt.  Den roen har vi ikke klart å holde i de andre kampene, bemerker hun.  – I pausen snakket vi om at vi må fortsette å holde intensiteten oppe så ikke Junkeren tar over initiativet.  Og så er det vi som starter bra i andre omgang og tar initiativet, sier hun fornøyd.  – Vi står tett i forsvar, kjører etter og greier å dra ifra.  Begge målvaktene våre leverte bra, og da ble det seier. 

Foto: Stian Bye Høgsveen


Storhamar Bredde vinner stort når de først vinner.  Volda ble slått 33-26, Nordstrand 34-26, Kjelsås 44-25 og Junkeren 34-20.


Er det enten eller med dere?

– Ja, det kan jo se sånn ut, humrer Ingeborg. – Når vi først spiller bra, spiller vi virkelig bra og klarer å ta knekken på motstanderen.  Men så er det å lære seg å holde det mer stabilt.  Vi har hatt flere kamper hvor det er likt ved pause, hvor vi starter kampen bra, men så greier vi ikke å ta seieren. 


Hva er dere gode på når det virkelig fungerer?

– Når det fungerer, er vi gode på å sette fart og spille sammen.  Det er en annen energi over det, mer glød.  Vi senker skuldrene og har det morsommere.  Det er ofte sånn man føler det i medgang. 


Hvordan gjenskape de gode periodene oftere?

– Da må vi spille på hele laget og være truende på alle spillerposisjonene.  Greie å spille så godt som mulig i sammen og fortsette å ha den tenninga i forsvar som vi kan ta med oss fremover.  Unngå disse tullemålene bakover og være smarte i avgjørelsene i angrepsspillet.  Det er bare andre sesongen vi spiller i 1. divisjon, men likevel må vi være litt mer voksne i det, ha litt mer ro og ikke bare løpe rundt og kaste ball.  Ha mer tanke bak det og være smarte i hodet, forklarer hun. 

Foto: Stian Bye Høgsveen


Det at det er fire lag som rykker direkte ned til 2. divisjon etter sesongslutt, gjør at nesten alle lagene i divisjon har nedrykksspøkelse hengende over seg.  Fra Fjellhammer på fjerdeplass ned til Ålgård på nedrykksplass skiller det kun fire poeng. 

Storhamar har ligget i nedrykkssumpa mye av høstsesongen, men har nå kjempet seg opp til en foreløpig sikker plass.


– Vi jublet godt i garderoben på søndag da vi kom over linja og ikke lå på nedrykksplassen lenger, smiler venstrekanten.  – I år kan det bli jevnt helt inn.  Resultatene viser at alle slår alle og det kommer stadig overraskende resultater.  Volda for eksempel var storfavoritter i divisjonen i år, men har tapt mot flere lag. 

– Jeg tenker at vi må ha fokus på neste kamp og ikke tenke for langt frem, for alt kan skje.  Det skal deles ut like mange poeng etter jul som før jul, jeg tror vi må unngå å tenke for mye på det med nedrykk allerede nå.  Hvis vi skal spille med det stresset fremover, blir det vanskelig. 


Hvilke kvaliteter har dere i laget som skal sørge for at dere holder dere i 1. divisjon?

– Vi har mange duellsterke spillere.  Mathea Enger og Anna Feiring for eksempel, de setter bra trykk.  Vi har stabile linjespillere som er gode på sperrene sine.  Vi kjører gjerne forsvars- angrepsbytter der vi får inn en treer i forsvar i Monica Bruce som er stødig og tar kontroll bak der.  Det hjelper på det at vi da får duellstyrke fremover, samtidig som vi også har spillere som kan ta mer ansvar bakover. 

– Hvis vi greier å prestere som jeg vet vi kan, er muligheten god for å holde plassen i 1. divisjon.  Men om vi skal greie det må vi være bedre enn det vi var i de fire siste kampene før vi slo Junkeren.  Det er flere lag som også har lyst til å beholde plassen.  Vi går to viktige kamper i møte hvor vi møter Ålgård og Sarpsborg.  De befinner seg i samme posisjon som oss. 


Ingeborg Storbæk Monné er en del av Juniorlandslaget LK04 hvor hun har spilt 13 kamper.  Dette er første sesongen hun har elitekontrakt hvor hun trener med A-laget til Storhamar og har sin faste kamparena i 1. divisjon for Storhamar Bredde. 

Hun har vært med i lagoppstillingen i fem kamper i REMA 1000-ligaen og står med en scoring.  I 1. divisjon har hun scoret 44 ganger på tolv kamper. 

Foto: Stian Bye Høgsveen


– Jeg er veldig fornøyd med treningshverdagen min, smiler Ingeborg.  – Det er veldig gunstig for meg at jeg får en best mulig treningshverdag samtidig som at jeg får kamperfaring og muligheten til å spille kamper i 1. divisjon, hvor det er et høyt nivå. 

– Det er alltid veldig gøy å være med A-laget, sprudler hun.  – Det er et annet nivå og et annet trøkk der.  Og så er elitelaget veldig bra og leverer det de skal.  Det er det gøy å være en del av og oppleve på nært hold.


Hvor mye utvikler du deg?

– Jeg får gode utfordringer på trening ved å skyte på Olivia Lykke Nygaard og Eli Marie Raasok, begge VM-aktuelle, det er nesten ikke mulig å få bedre målvakter å skyte mot.  Og samme med medspillerne mine, jeg er makker med Susanne Liberg Amundsen og Kristin Venn.  Det er veldig bra nivå jeg skal matche meg mot som jeg får mye læring av, sier Ingeborg Storbæk Monné avslutningsvis.