I kveld skal det avgjøres: – Det bor enda mer i dette laget – Norsk Topphåndball

I kveld skal det avgjøres: – Det bor enda mer i dette laget

I kveld er det vinn eller forsvinn. Vinneren av Storhamar-Sola i kveld møter Vipers i sluttspillfinalen.

Det spilles best av tre kamper i semifinalen i sluttspillet. Sola vant 27-25 i den første matchen på Hamar, men Storhamar slo tilbake og vant 27-23 på bortebane onsdag.

Lørdag skal det avgjøres. Vinneren møter Vipers i sluttspillfinale.

Det har vært litt av noen dager for Storhamar etter finaleseieren i European League. Storhamar slo Nantes i semifinalen lørdag, vant finalen mot Gloria Bistrata søndag kveld. Mandag kveld reiste de hjem til Norge og var hjemme på Hamar 02.30 tirsdag der de ble møtt av supportere ved klubbhuset, etter først å ha blitt møtt av supportere ved ankomst på Gardermoen.

Onsdag var det altså duket for semifinale borte mot Sola, og torsdag formiddag var de tilbake på Hamar. 17. mai var det treningsøkt på morgenen, før spillerne var en tur i Hamar sentrum. På kvelden spiste de mat sammen.

SAMMEN PÅ NASJONALDAGEN: Først var det trening, så var de en liten tur og kikket på folkelivet i Hamar, så samlet spillerne seg for et felles kveldsmåltid.

I kveld klokken 18.15 er det semifinale i sluttspillet mot Sola. Billetter: 100 kr for voksen og 50 kr for barn.

– Jeg er imponert – og stolt blir vi alle av en sånn uke. En fantastisk vinnermentalitet har kommet frem. Det bor enda mer i dette laget, så det er bare å fortsette og heve nivået. Axel og jeg, samt resten av teamet er både stolte å ydmyke for den prestasjon spillerne har levert, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

Dette sier han før matchen mot Sola:

– Forvars- og målvaktsspillet sørget for at vi fikk presset frem en tredje semifinale. Det var meget bra de siste 45 minuttene av kampen. Så det er det aller viktigste å gjenskape. Vi ønsker jo å løpe på mye, da er vi helt avhengig av å få det til å fungere. Så var vi litt bedre med ball i etablert angrep enn første kamp. Men fortsatt er det en del å gå på når gjelder bevegelsene uten ball i etablert angrep. Sola har truffet godt på sitt utgrupperte forsvar. Det gjør det vanskelig å få noe rytme på det. Sola er meget godt forberedt, så her må vi være gode på individuelle valg uten at kreativiteten tar overhånd. Spiller vi enkelt og helhjertet så er det nok mulig å at det åpner seg enn del mer, sier Kenneth.

Han håper folk kommer til hallen for å støtte Storhamar fra tribuneplass.

– Vi håper alle sammen vi kan få litt drahjelp fra tribunen. Vi har har akkurat skapt historie med europeisk tittel og vår første tittel gjennom tidene. Vi vet det er meldt kanonvær, og at HamKam spilte en fantastisk 16 mai-kamp i Sarpsborg. I tillegg er det ikke lenge siden Storhamar Hockey tok en suveren seier i sluttspillet. Så alle forstår at det det kan bli litt mye å støtte opp på alle arenaer. Når det gjelder været, så er det svalt og fint i Boligpartner Arena, så start lørdagskvelden med å støtte oss. Spillerne fortjener det virkelig. Det er seriøse toppidrettsutøvere som også er med på å sette Hamar på kartet. Vi har et stort ønske av å krone en rå sesong med et finale sluttspill mot Vipers.

STOLT: Kenneth Gabrielsen er meget imponert over det Storhamar-spillerne har prestert den siste tiden.