Hvem trygger posisjonen sin i 1.divisjon? – Norsk Topphåndball

Hvem trygger posisjonen sin i 1.divisjon?

08.mars

Oslo Studentenes IK – Fold HK i Domus Athletica kl 18:30

OSI fikk seier nummer tre på rad da de slo Charlottenlund i Trondheim for halvannen uke siden. Og trygget med det avstanden ned til tirsdagens motstander Fold. Men det er ingen hvilepute, for de har kanskje har fem poeng mer enn Fold, men de har samtidig spilt to kamper mer enn tabellnaboen. Det må de huske på.

Fold var i Horten der de møtte Falk Horten for noe over to uker siden. Og det utviklet seg etterhvert til et spennende oppgjør da de utover i andre omgang både tok igjen og gikk forbi hjemmelaget. Men snuoperasjonen fra 21-17 til 22-23 på ni minutter var likevel ikke nok til å hente hjem to poeng. Falk Horten slo tilbake og vant med resultatet 27-25. Fold har fremdeles en del poeng å spille om, så ingen dører er lukket ennå (med tanke på fortsatt spill i 1.divisjon neste sesong)

Sist OSI og Fold møttes til dyst ble det en relativt enkel borteseier til tirsdagens hjemmelag. Billetter til kampen finner du i OSI sine systemer, her finner du og informasjon om kampen blir streamet eller ikke. Om det blir «ikke», så er handball.no/live et OK alternativ der du kan følge kampen.

09.mars

Follo HK – Sandnes i Stil Arena kl 17:00

Med tanke på et eventuelt opprykk til REMA 1000-ligaen ligger hjemmelaget godt med tanke på å få spille kvalifisering når de onsdag får besøk av serieleder Sandnes. Det skiller bare ett poeng mellom de tre lagene som ligger i kvalifiseringsgruppen. Follo ligger som nummer to av disse tre, med Viking foran seg på 21 poeng og TIF Viking bak seg, â-poeng med Follo. Sist onsdag hadde Follo besøk av bunnlaget Herulf Moss og kunne ta kveld med seier og syv mål i pluss.

På sin kant av landet hadde Sandnes besøk fra Trøndelag. Men Charlottenlund måtte reise hjem med uforrettet sak etter at serielederen ble fire mål for sterke sist onsdag. Sandnes har hatt en god sesong så langt og har ikke avgitt poeng siden de tapte by-derbyet mot Viking i november, og de er på god vei mot REMA 1000-liga spill neste sesong. Men (det finnes jo alltid et men) de har 12 poeng igjen å spille om (inkl kampen på onsdag) og alt kan som sagt skje.

Da Follo var over på vestlandet i høst ble det seks måls tap og ingen poeng med hjem, skal de få revansj på hjemmebane? Billettene til oppgjøret finner du i Follo sine systemer, har du et Amedia abonnement så ser du kampen på Direktesport.no. Eller foretrekker du internettet, så klikker du deg inn på handball.no/live for oppdatering (nesten) minutt for minutt.

Stavanger – Falk Horten i Stavanger Idrettshall kl 17:00

Med 15 kamper og like mange poeng tar Stavanger imot tabellnabo Falk Horten onsdag ettermiddag. Denne naboen har en kamp mindre spilt og ett poeng mer i regnskapet sitt.

Stavanger ligger godt plassert midt på tabellen, med fem poeng opp til kvalifiseringsplassen og var nå i helgen i Trøndelag og tok med seg et par poeng hjem etter kampen mot Vikhammer. Dette var Stavanger sin seier nummer to etter at del to av sesongen startet opp igjen.

Falk Horten gikk på en smell mot bunnlaget Herulf Moss sist lørdag. Lokalavisa i Horten var brutal etter kampen da de slo fast at «Herulf slo et skremmende svakt Falk-lag med 26–23 i en kamp som var det tammeste 1. divisjonsoppgjøret vi har sett på år og dag». Og Falk Horten trener Jonny Jensen sa seg enig i at «dette var ubetinget det dårligste vi har levert noen gang har levert». Nå gjenstår det å se om Falk Horten slår tilbake i kampen mot Stavanger onsdag.

Da lagene møttes i det omvendte oppgjøret helt tidlig i sesongen ble det borteseier i Lystlunden Arena, skal det bli borteseier også i Stavanger Idrettshall? Du finner informasjon om billettene i Stavanger sine systemer, har du ikke mulighet til å gå i hallen ser du kampen på Direktesport.no. Og er du kort og greit opptatt på andre hold så følger du kampen på handball.no/live.