Hvem tar ett steg nærmere Final8 i kveld? – Norsk Topphåndball
Arkivfoto: Harald Grundel

Hvem tar ett steg nærmere Final8 i kveld?

Tradisjonsrike Bækkelaget står i veien for en kvartfinalebillett i NM i kveldens kamp i Sparebanken Sør Amfi.

Dette er dagens tekst i kampprogrammet til 1/8-delsfinalen mellom ØIF Arendal og Bækkelaget i NM kl. 18:30:

Husker du cupfinalen i Oslo Spektrum i romjula i 2014? Husker du cupfinalen i Nye Jordal Amfi i mai i vår? Fra og med denne sesongen legges NM-finalene som kjent om til en heidundrende håndballfest en hel helg til ende i februar (24.-26. februar) med nervepirrende spenning, konserter, underholdning og en massemønstring av håndballsupportere fra fjern og nær – i håndballbyen Arendal.

Final8 (semifinaler og finaler for menn og kvinner, samt juniorfinaler) skal med andre ord spilles og avgjøres i Sparebanken Sør Amfi. Derfor står mye på spill i kveldens åttedelsfinale mot lumske Bækkelaget. For det er som ØIF Arendals kaptein Magnus Søndenå så befriende sa det til TV2 Sport 2 etter tidligere i høst: «Vi skal ikke jobbe dugnad i finalehelga. Vi skal spille!». Da må Bækkelaget sendes ut av NM i kveld.

Men la det være helt klart. Bækkelaget er en klubb med tradisjoner for å overraske, gir antatte storklubber juling og ikke minst får frem nye talenter på rekordtid. Bækkelaget måtte riktignok slite for avansementet borte mot Follo i forrige NM-runde (28-27), men det sier lite om kvalitetene som årets Bækkelaget-versjon besitter. ØIF Arendal fikk en enklere reise til kveldens åttedelsfinale med 36-25 seier mot 2.divisjonslaget Urædd i Porsgrunn.

Sist sesong vant ØIF Arendal begge oppgjørene mot Aksel A. Strupstads gamleklubb. ØIF Arendal og Bækkelaget står med to seire hver så langt i årets Rema 1000-liga. Det borger for en nervepirrende affære!