Profiler om Final8 – Norsk Topphåndball

Profiler om Final8

Nytt konsept for avviklingen av NM! Hva tenker spillerne? Vi har stilt dise fem spørsmålene til hver av spillerne!

1. Hva synes du om det nye finaleformatet (Final8)?
2. Hvordan har deres vei til semifinalen vært?
3. Hva er dine forventninger til finalehelgen i Arendal?
4. Hva anser du som ditt lags største styrke i kampen om en finaleplass?
5. Hva blir nøkkelen for å vinne semifinalen for deres del?

Martine Wolff (Sola)

1. Det er et spennende format der håndballfamilien møtes til en langhelg med flere sportslig gode kamper. Vi gleder oss!

2. Vi har spilt mot Stavanger, Tertnes, Ravens og Fana for å komme oss til semifinalen. Kvartfinalen mot Fana ble spennende som forventet. Vi spiller alltid jevnt mot dem, og hadde til gode å vinne.

3. Vi håper det blir en sportslig bra helg og er spente på å se hvordan det nye formatet blir. Vi håper på gode rammer rundt kampene, og så satser vi på å få ut vårt beste på banen.

4. Vår styrke er etablert forsvar, samt å sette tempo etter i ankomst. Vi er en gjeng som gir alt for

hverandre og laget. Vi skal aldri gi oss før kampen er over uansett hvordan resultatet er.

5. Det blir en tøff kamp, så vi er helt avhengig av at alle i troppen bidrar og at flere spiller opp mot sitt beste. Det blir viktig å få satt et godt forsvar fra start.

Silje Katrine Waade (Vipers)

1. Det er spennende at det prøves ut noe nytt, og gøy at flere lag får oppleve et større arrangement. Jeg håper det vekker interesse for publikum, for noe av det morsomste som finnes er å spille for fulle tribuner.

2. Vi kom inn i tredje runde og vant komfortabelt mot Pors. Så møtte vi Larvik og Fredrikstad som gå oss tøffere kamper, men vi hadde god kontroll også her. Nå gleder vi oss til å møte Byåsen.

3. Jeg håper alle lagene bidrar til god håndball og underholdning for publikum, og forventer tøffe og morsomme kamper. Det er også kult at vi finner tre lag fra Sørlandet blant semifinalistene, da det arrangeres i Arendal.

4. Jeg anser bredden i laget vårt som vår største styrke. Jeg mener vi har et sterkt mannskap som tåler å spille på flere spillere og fortsatt mestre å holde et høyt nivå.

5. Nøkkelen blir å spille tøft både bakover og fremover. Som tidligere Byåsen-spiller vet jeg at det ligger i ryggmargen til disse jentene å løpe og spille med et høyt tempo. Vi må være konsentrerte og gjøre jobben i returspillet.

Anniken Obaidli (Storhamar)

1. Jeg syns det er et spennende konsept, og håper det blir full hall og en skikkelig håndballfest.

2. Veien til semifinalen har vært grei, selv om det var litt kjipt å ikke få noen hjemmekamper. Men nå

gleder vi oss til Final8-helgen.

3. Jeg håper det blir en fartsfylt og innholdsrik helg med mye bra håndball, og håper det går den veien vi ønsker mot finale.

4. Vi er vant til å ha et tett kampprogram, så jeg håper og tror det gagner oss godt i Final8. Jeg vil også påstå at vi har en del rutine i laget som kommer godt med.

5. Jeg tror nøkkelen blir å få satt et godt forsvar fra start, og ta med oss den gode følelsen i angrep.

Caroline Aar (Byåsen)

1. Vi har sett hvordan Final4-konseptet har skapt blest i andre land. Det å samle så mye god håndball må være en oppskrift for engasjement i Håndball-Norge.

2. Det er alltid krevende å møte underdogs i de første rundene, men vi har likevel vært profesjonelle i gjennomføringen. Med gode kollektive prestasjoner gjorde vi oss fortjent til den siste semifinalebilletten.

3. Det er en tøff motstander som møter oss i Sør Amfi. Vi skal gjøre alt for at dette ikke blir lett for sørlendingene, og for at vi sitter igjen med en opplevelse av at vi ga alt på parketten.

4. Vi har mange spesialiteter i laget, som innebærer at vi kan være truende fra flere posisjoner og ha flere kampstrategier avhengig av hvordan motstanderne legger sin kamptaktikk.

5. NM skal jo være oddstapernes sjanse, og alle vet hvordan underdogs kan skape spenning. Et Byåsen med momentum er solid, så dersom vi evner å beholde det, kan vi hamle opp med de beste i Norge. Nøkkelen blir å legge igjen respekten i garderoben, og gå ut på banen med en tro om at alt kan skje.