– Hørte «knekk» – fryktet brudd – Norsk Topphåndball

– Hørte «knekk» – fryktet brudd

Kolstad Arena; det er spilltrening sist torsdag. Henning Limstrand i forsvar går opp i blokkeringsduell mot Simen Lyse. Da han lander, hører han et «knakk».

Henning:
– Første tanke var brudd. Det var det verste overtråkket jeg har hatt. Det gjorde fryktelig vondt. På en skala fra én til ti – ni!


Alle de andre i hallen så og hørte hvor vondt det gjorde.  

Det bar rett ned til St. Olav og fikk tatt røntgenbilde av venstrefoten. Bildene viste heldigvis ikke brudd.
– Og takk for at jeg har hatt overtråkk på venstre flere ganger. Da blir man gjerne hurtigere bra. Likevel hadde jeg ingen store forhåpninger om å rekke Champions League-debuten. 

Fredag var det mulig å gå forsiktig på foten, med krykker, og i løpet av helgen ble ankelen stadig bedre. Champions League-spill allerede på onsdag var plutselig ikke helt utelukket.
I ettermiddag var det dags for å «vise seg frem» for naprapat Tommy Remen, med positivt resultat. Tommelen i været, klapp på skulderen. Det blir flytur til Nord-Makedonia på strekspilleren: 

– Og det hadde jeg ikke trodd var mulig, smiler Henning og tråkker pent og pyntelig videre på ergometersykkelen. 


Har sett seks kamper 

Kolstad-troppen flyr til Nord-Makedonia tirsdag og er godt forberedt på hva som møter dem. Seks Pelister-kamper i oppkjøring til sesongen har man hatt anledning til å studere, blant annet mot det andre makedonske topplaget, Vardar, som for øvrig endte med tap: 

– Ingen tvil om at vi møter et godt håndball-lag, et lag kanskje uten de helt store stjernene. Men de har to veldig bra playmakere og også en tidligere kjenning fra Elverum, serberen Uros Borzas.  Så har de to riktig store, sterke rugger inne på streken i russeren Denis Vasiliev (196 cm) og makedoneren Zarko Pesevski (32-åring som rager 195 cm). For å si det slik, det er ikke noen god idé å satse på «brytekamper» med de to. Vi må opptre smartere, sier Stian Gomo, som også har sett at Pelister også har en god målvakt (i tillegg til den slovenske landslagsmannen Urban Lezjak) i Khalifa Ghedbane fra Algerie. Kontringer derimot, det virker ikke være det Pelister satser mest på.
– De kan sikkert løpe også, om de trenger det…

Selv om det dessverre ikke blir vanlig tv-overføring av Champions League-kampene, er det muligheter for å se bortekampene med streeming på handball-kanalen.tv.
Les mer her: 
https://kolstad-handball.no/2023/09/11/ny-strommelosning-for-champions-league-og-ehf-european-league/?fbclid=IwAR3fBDP0JgrdUMwoquIyDC45A7-4c2XywmPWIsHBx_tn9rDIQGsdRZTKT1E

OG SÅ
er det snart hjemmekamp-debut i den gjeveste europacupen. Nå kan du kjøpe billetter til den historiske Champions League-kampen mellom Kolstad og Kielce torsdag 21. september i Trondheim Spektrum.
Kielce er holdt for å være verdens beste lag, så dette kommer til å bli en magisk opplevelse! Billetter kjøper du her 👇https://www.eventim.no/…/kolstad-handball-br-i-ehf…/

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Anders Bergheim / Tore Sæther / Ida/ TiTT Melhuus