Herning-Ikast slo Magura 34-31 – og ga Storhamar en håndsrekning

Et svekket Herning-Ikast gjorde jobben sin borte mot Magura Cisnadie. Dermed blir det enten Lada eller Storhamar som slår følge med danskene til kvartfinalen i Europa League.

Danskene hadde sentrale spillere ute med skader(korona, var allerede gruppevinner – likevel klinte de til med borteseier mot et rumensk lag som måtte vinne. Herning-Ikast ledet 26-29 ti minutter før slutt. To minutter senere var ledelsen krympet til ett mål. Danskene fikk i tillegg rødt kort på Olivia Simonsen. Men Herning-Ikast sto i mot presset fra hjemmelaget og vant altså 34-31.

Storhamar møter Lada i søndag klokken 14.00. De blågule kan tape med inntil syv mål mot russerne og være klare for kvartfinale mot Viborg.

Storhamar møtte for øvrig også Lada i gruppespillet i Europa League i 2020. Storhamar vant bortekampen 31-27.

Da var det 2.500 tilskuere i hallen som har en kapasitet på 2.700. Av spillerne som er med til Russland nå var tre av dem med i 2020, Emilie Hovden, Maja Jakobsen og Kristin Venn. Moa Fredriksson og Stine Lidén var også med, men de er begge ute med graviditet nå.

Emilie Hovden ble Storhamars toppscorer. Høyrekanten banket inn 10 scoringer på 10 forsøk. Maja Jakobsen scoret fem, og Kristin Venn putta tre.

Storhamar kom frem til hotellet i Togliatti rundt klokken 03 natt til lørdag. Spillerne sovnet ikke før ved 04/0430-tiden. Etter frokost klokken 10 lørdag reiste spillerne for å trene, mens trenerduoen Axel Stefansson og Kenneth Gabrielsen var på hotellet som ligger ved Volgas bredd. Der satt de og gikk nøye gjennom Lada-kamper på video. I løpet av lørdagen sto møter og en håndballøkt i kamparenaen på programmet.

– Her er det helt topp. Vi har ingenting å klage på. Vi er selvsagt slitne etter en lang reise, men derfor dro vi fredag. Det er tre timer tidsforskjell, og det tar litt tid å få kroppene i gang etter en så lang reise. Alt har gått etter planen. Reiseleder Vegard Strøm har stålkontroll. Det har ikke vært noen forsinkelser, og da vi landa i natt, sto bussen fra Lada og venta på oss, sier Kenneth Gabrielsen.

RINGREVER: Betina Riegelhuth og Maja Jakobsen har vært med på mye europacup-moro med Storhamar.

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen er mektig imponert over hvordan spillerne har jobbet for å komme seg opp på nivået de viste mot Magura Cisnadie sist helg. Det var en maktdemonstrasjon fra Storhamars side.

– Prestasjonen vår mot Magura var gedigen, mener Gabrielsen.

Storhamar-treneren er mektig imponert over hvordan spillerne har jobbet seg ut av en periode der de ikke fikk ting helt til å sitte etter at de mistet mange treninger sammen på grunn av koronasmitte.

– Hjemme mot Herning så det ganske svart ut. Men Axel og jeg har ikke vært bekymra for at det ikke skulle snu. Vi så konturene på trening. Vi måtte ha tålmodighet og få det ut i kamp. Jeg er ekstremt godt fornøyd med spillerne, hvordan de har holdt seg til konseptet og vært til stede. Hardt arbeid over tid gir resultater, sier Gabrielsen.

Ettersom forsvarskjempen Moa Fredriksson er ute med graviditet, måtte Storhamar få et «nytt» forsvar til å sitte, og det tar litt tid før relasjonene sitter helt som de skal.

– Alt henger sammen. Axel har jobba mye med detaljer hos enkeltspillere. Det er det dette dreier seg om. Men de er «coachable» hele gjengen. Målsettingen vår er kvartfinale, nå er vi en kamp unna. Vi havna i den tøffeste gruppa av dem alle. Men vi finner en glede i å fighte sammen og stå opp for våre verdier. Gjør vi det søndag, skal Lada være veldig gode for å slå oss, mener Kenneth Gabrielsen.

I HALLEN: Storhamar trente på Lada sin hjemmebane lørdag ettermiddag.