Helt til 100 i Horten – Norsk Topphåndball

Helt til 100 i Horten

Falk Horten – Fold HK 25-30 (12-18)

Jørgen Jansrud ble kåret til Folds beste i seieren over Falk Horten lørdag kveld. Han stoppet på 11 scoringer i kampen og passerte samtidig 100 mål i årets 1.divisjon.

1.omgang

Gjestene startet best, både ute på banen og i mål. Og det gikk fryktelig fort en periode, men begge veier. Det var scoret åtte mål før det var spilt seks minutter, etter en 3-5 fordeling. Folds Jørgen Jansrud begynte tidlig på nedtellingen til sitt 100-mål for sesongen, og etter 11 minutter var han kun fem mål fra 100. Da nevnte Jansrud la på til 7-10 la Falk Horten time-out kortet, de hadde da spilt i 12 ½ minutt. Noen tekniske feil hos hjemmelaget gjorde det «lett» for bortelaget å øke ledelsen. Og da kampen passerte tyve minutter ledet Fold med fem mål, 8-13. Men det var før Falk Horten reduserte til 9-13 og hjemmelagets målvakt Jørgen Flotve vartet opp med en praktfull redning.

Fem minutter før pause reduserte Falk Horten (nok en gang) til 12-15 på straffe, Fold fikk sin andre to-minutter på kort tid i forkant av straffen – og måtte spille ½ minutt med to spillere utvist. Det var likevel ikke nok til å hindre Fold i å score sitt mål nr 16 for kvelden. De siste minuttene av omgangen inneholdt feilpasninger, ett par scoringer, glimrende målvaktsredninger og et gult kort til Falk Hortens trener Johnny Jensen. Stillingen til pause? 12-18 i gjestenes favør.

2.omgang

Det startet med et skudd over mål for hjemmelaget og deretter en teknisk feil hos bortelaget. Med et tålmodig angrepsspill fikk Falk Horten sitt første mål i andre omgang. Og tilbake på egen banehalvdel fikk de sin første utvisning for kvelden. På fire minutter reduserte Falk Horten til 15-18 og først etter det fikk Fold sin første scoring i andre omgang. Litt ampert inne på streken i Falk forvaret og det ble en ny utvisning på Filip Svele. Og Fold var igjen fem mål foran etter at Falk Horten en periode kun var tre bak. På stillingen 16-23 ble det ny time-out fra Falk benken, det var da spilt knappe ti minutter av omgangen. Da Jørgen Jansrud la på til 18-25 etter 14 minutter satte han samtidig inn sitt mål nr 101 for sesongen.

Nå begynte det å bli «noen» utvisninger til bortelaget, de fikk sin to-minutter nr fem etter 19 minutter av andre omgang. Gjestene var fullt lag i ganske nøyaktig to minutter før de fikk nok en utvisning. Men med 6 ½ minutt igjen og seks mål å ta igjen begynte Falk Horten å få det travelt. De begynte med å redusere til 23-28 men tiden ble for knapp. Men Fold beholdt kontrollen også de siste minuttene og kampen endte med 25-30 i gjestenes favør.