Helnorsk semifinale i European Cup – Norsk Topphåndball
Christoffer Rambo i aksjon i bortekampen mot Karvina 18.03.2023. Foto: RavnFoto

Helnorsk semifinale i European Cup

Det er klart for helnorsk semifinale i European Cup etter at Nærbø og Runar vant sine kvartfinaler søndag kveld.

RUNAR -HCB KARVINA
Runar hadde en god start på kampen, og fikk tidlig en tomåls ledelse. Runar fortsatte å øke ledelsen sin, og etter 15 min hadde de økt til en ledelse på syv mål. De siste 15 minuttene ble målfattig og lagene gikk til pause på stillingen 16-10.

Runar holdt på ledelsen i andre omgang selv om bortelaget knappet litt innpå. Sluttresultatet ble 28-25, og sammenlagt vant Runar 62-56.

Leif Gautestad oppsummerer kampen slik:

Vi gikk ut i hundre og til tross for at vi manglet Rivesjö og Ekman i midtforsvaret, gjorde erstatterne Sander og Henrix en manns jobb. Og at vi bare hadde sluppet inn fem mål på de 22 første minuttene sier sitt om forsvarsspillet. Bakerst storspilt Anton i målet.

Framover lyktes guttene med de fleste skuddene, og spesielt Martin fikk fulltreff med fem mål før pause.

Etter hvert begynte guttene å tenke på å unngå skader før torsdagens toppkamp mot Drammen. I de siste minuttene fikk også ungguttene våre verdifull spilletid mot et utenlandsk lag.

Christoffer Rambo ble Runars toppscorer med sju mål.

NÆRBØ – SESVETE
I overkant av 1300 tilskuere hadde tatt turen til Sparebanken Vest Arena for å se Nærbø kjempe om semifinaleplass i European Cup. Hjemmelaget hadde god kontroll gjennom hele kampen, til tross for at de tapte med ett mål i kveldens kamp.

De siste 10 minuttene kom spillerne fra Sesvete enklere til og klarte å hente inn forspranget.
I siste sekund scoret bortelaget og vant 29-30. Men Nærbø vant sammenlagt 50-55 etter to kamper.

Tord Haugseng og Theodor Svensgård ble Nærbøs toppscorere med 8 mål hver.