Heder til frivilligheten i KRS Topphåndball – Norsk Topphåndball
Frank Robert Aksnes mottok, på vegne av de frivillige i KRS Topphåndball, Frivilligstipend fra Norsk Tipping.

Heder til frivilligheten i KRS Topphåndball

– Dette synes vi er både stas og til stor inspirasjon, forteller Frank Robert Aksnes. Han er representanten som mottok frivillighetstipend på vegne av alle de frivillige i Sørlandsklubben.

På initiativ fra en av norsk håndballs største samarbeidspartnere, Norsk Tipping, skal Norsk Topphåndball dele ut 10 frivilligstipender våren 2023. Og Norsk Topphåndballs kommersielle sjef, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen, var tilstede i Kristiansand i forbindelse med seriekampen mellom KRS Topphåndball og Kolstad på søndag, for å dele ut det første stipendet.

– Alle vet hvor viktig frivilligheten er i breddeklubber. Det som kanskje ikke er like synlig er hvor viktig de frivillige er også for toppidretten generelt og håndballen spesielt, forklarer Bruun Hansen. I vår idrett er det ikke ressurser nok til å løse alle oppgaver med betalt arbeidskraft. Da ville det ikke vært midler igjen til å godtgjøre hverken spillere eller trenere. Så det frivillige er, i likhet med i bredden, ryggraden i enhver toppklubb.

– Dette synes vi er både stas og til stor inspirasjon, det kommer med ektefølt engasjement fra KRS Topphåndballs Frank Robert Aksnes. Han er en ikke ukjent dugnads- og frivilligmedarbeider på Sørlandet.

– Førstkommende helg er det ikke kamper i Kristiansand, så da skal jeg til Arendal for å jobbe i Final8. Jeg skal være tidtaker både fredag og lørdag, forteller han.

De mest synlige frivillige i norsk håndball, må vel være gulvvaskerne? Her i Aquarama under KRS hjemmekamper.


Da det ble kjent at Norsk Tipping skulle tildele de frivillige i klubben en påskjønnelse i form av et frivilligstipend, ville også en av klubbens sponsorer stille opp for dugnadsfolket.

– Vi spanderer gjerne pizza dersom de frivillige bruker stipendet til en sosial samling, sa Aleksander Tolfsen i Pizzabakeren. Så sånn blir det nok da.

– Vi har ca. 30-40 frivillige som alltid stiller opp på kampene våre, forteller salgs- og markedssjef Peder Langfeldt. Både han og daglig leder Thorbjørn Thorkildsen istemmer at uten de frivillige ville det ikke vært mulig å arrangere hverken kamper, håndballskoler eller andre aktiviteter som trenger mange hender.

– Vi er både heldige og ikke minst utrolig takknemlige for den innsatsen de frivillige legger ned hos oss. De er på mange måter «sjela» i klubben.

Og det er ikke lite som skal gjøres for at det kan spilles REMA 1000-kamp i Aquarama, KRS Topphåndballs hjemmearena.

– Husk at dette er i utgangspunktet en gymsal for skolen. Vi må gjøre om denne til en eliteseriearena på kampdag. Sette opp reklame, LED-skjermer, tribuner og legge ut alt reklamemateriell. Og det er kanskje bare de mest synlige oppgavene, smiler Peder Langfeldt glad for at han har mange frivillige å spille på.

Kanskje inviterer de frivillige i klubben både Peder og Thorbjørn når de planlegger sin sosiale samling? For det å være ansatt i idretten avkrever som i alle andre jobber, iherdig innsats samfulle timer uka igjennom. For deretter å gå foran i all dugnadsarbeid både på kvelds- og helgetid. Ingen

På alle kamper i REMA 1000-ligaen skal det «plottes» inn alt som skjer på banen. Her er KRS «plottere» klare til kamp.
Speakeren må være på plass om det skal bli ordentlig stemning på REMA 1000-kampene.

Det er ikke få kilo som skal bæres rundt, bare for laget, når elitelaget til KRS skal på tur. Heldigvis er det litt kortere distanser å bære når det er hjemmekamper…


Takk til: