HAUGSENG: – Det merkes blant folk at det er Elverum som kommer – Norsk Topphåndball
Tord Haugseng håper å rekke prestisjeoppgjøret mot Elverum onsdag kveld. Foto: Nærbø IL

HAUGSENG: – Det merkes blant folk at det er Elverum som kommer

Nærbøs Tord Haugseng kjemper mot klokka for å bli klar til onsdagens symboltunge oppgjør hjemme mot Elverum. Nærbøs håndballsupportere kjemper ikke samme kamp.

– Jeg merker det på butikken at ungdom og voksne gleder seg til årets første hjemmekamp. Det betyr ekstra mye at det er Elverum som gjester oss. Det merkes når jeg snakker med folk i hallen og på butikken. Senest for en time siden traff jeg på 15-20 ungdommer som gledet seg til kamp. Elverum er noe spesielt for jærbuene, sier en av Nærbøs største kjæledegger Tord Haugseng til topphandball.no.

Syk og uavgjort

Haugseng, som hamret inn 79 mål i høstsesongen og dermed jærbuenes toppscorer, er sikker i sin sak om Elverum-spillerenes mentalitet før onsdagens duell. Nærbø stilnet publikum i Terningen Arena siste uka før jul da oppgjøret lagene mellom da endte uavgjort 31-31. Haugseng ble for øvrig kåret til Nærbøs beste i oppgjøret han scoret syv mål i. Onsdag blir det også et oppgjør mot Nærbøs tidligere målvakt og publikumsyndling Vegard Bakken Øien. Han meldte som kjent overgang fra Fjellhammer i EM-pausen. Nærbø har etter en treg start på REMA 1000-ligaen i høst, spilt seg opp utover høsten. Søndag endte kampen mot medaljekandidat Drammen uavgjort.

– Det er aldri kjekt å se håndballkamper fra sofaen, men jeg håper kroppen er klar til en fight igjen til onsdag. Det er aldri noe kjekt at kroppen ikke spiller på lag, men jeg satser på at det bedrer seg til onsdag, melder Haugseng.
For alle kluter må vris kraftig for å vaske Elverum poengløse ut av en forhåpentligvis stappfull Sparebanken Vest Arena – som Nye Loen formelt heter.

Fartsfylt

Nærbø har slitt med flere skadde spillere i EM-pausen og oppkjøringen til vårsesongen har ikke vært optimal, mener han. Haugseng sier søndagens uavgjort-kamp mot Drammen var et godt svar hva lagets bredde angår – selv med skader og sykdom i troppen.

– Flere spillere har tatt ansvar, men det er krevende å si noe konkret om hvordan styrkeforholdet mellom oss og Elverum er nå. Det får vi først svar på når kampen er ferdig onsdag kveld, men slik januar har vært for oss er Elverum store favoritter. Det er det liten tvil om, mener han.
For selv om Elverum klinger ekstra godt på Jæren, beskriver Haugseng stemningen i gruppa som helt ordinær.

– Når vi er på topp, kan vi slå de aller beste lagene. Om vi ligger på 90% taper vi mot alle lagene i REMA 1000-ligaen. Derfor har vi kun én mental oppgave foran hver eneste kamp og det er å ha en lik inngang i treningsarbeidet og i de mentale forberedelsene. Vi får to poeng enten vi vinner mot Elverum eller Sandnes. Vi har tapt nok kamper mot lag denne sesongen. Når det er sagt er det selvsagt ekstra kult å vinne mot de antatt beste lagene i Norge og Elverum har vært best i mange, mange år, sier han videre.
For hallen bør bli full, skal vi tro Nærbøs toppscorer.
– Elverum er som sagt noe helt spesielt og en storklubb. Alle på Jæren vet hvor mye publikum betyr for oss. EM-pausen er over og folk er klare for kamp. Uten tvil, avslutter og melder Nærbøs Tord Haugseng.

Onsdagens storkamp har avkast klokken 18:00.