Haslum fremstår som et knallsterkt kollektiv også denne sesongen – Norsk Topphåndball

Haslum fremstår som et knallsterkt kollektiv også denne sesongen

Haslum Bærum Damer hadde en kjempesesong i fjor med et lag uten stjernespillere.  Et knallsterkt samhold og kollektiv brakte laget helt opp på 3. plass og Haslum spilte kvalik for opprykk til REMA 1000-ligaen. 

Ingenting tyder på at Bærumsklubben blir enklere å hamle opp med denne sesongen.  Laget har beholdt stammen i laget fra i fjor og har slått godt fra seg i treningskamper i sommer.


En av ungjentene som det forventes mye av denne sesongen er Veslemøy Mehus (19 år, 2003-modell).  Hun kom til Haslum i fjor sommer med erfaring fra juniorhåndball og noen kamper i 2. divisjon for Nit-Hak.  Veslemøy tok det nye nivået umiddelbart og ble raskt en svært nyttig spiller for sin nye klubb.  Hun endte som nummer to på toppscorerlista til Haslum med 65 scoringer på 19 kamper i sin debutsesong i 1. divisjon. 

– De første treningene i 1. divisjon var ganske harde, innrømmer Veslemøy Mehus.  – Tempoet var ganske mye høyere, man måtte løpe ekstremt mye mer enn det jeg var vant til.  Men jeg synes jeg tok det ganske greit og kom raskt inn i det.  Det var veldig gøy å spille kamper synes jeg, for det var tre hakk opp fra det jeg var vant til.  Det var veldig morsomt.


Hva er bra med å være spiller i Haslum?

– Det er et veldig bra samhold i Haslum.  Vi er flinke til å pushe hverandre for å bli bedre, vi er en seriøs gjeng hvor alle ønsker å bli bedre.  Så det er morsomt å komme på trening og føle at man må prestere, for det er hard konkurranse om plassene. 

– Vi har en bred stall med mange gode spillere, forteller Veslemøy.  – Vi er flinke kollektivt og gode i forsvar.  Det var den største styrken vår forrige sesong. Vi stod bra bakover og slapp inn få mål som gjorde at vi ikke trengte å score så mange mål fremover.


Si litt om oppkjøringen deres.

– Vi løp mye i starten på oppkjøringen og alle var flinke til å opprettholde fysikken i ferien, så da vi kom tilbake fikk vi kjørt igjennom mye håndball og har fokuserte mest på det etter ferien.  Det blir en tøff sesong og det er viktig at vi er forberedt til det. 

Det tegner å bli en 1. divisjon med et høyt nivå denne sesongen.  Flere lag har forsterket stallene i tillegg til at lag som kom ned fra REMA 1000-ligaen satser på direkte opprykk.

– Det blir uten tvil veldig hardt, sier Veslemøy.  – Det blir enda hardere enn i fjor og vi må nok brette opp ermene hvis vi skal gjøre det like bra i år som vi gjorde i fjor. 

– Det blir spennende å måle krefter når serien starter og se hvor gode vi er i forhold til de andre lagene.  Jeg tror det blir mange jevne kamper i 1. divisjon. 


Hvordan har dere prestert i treningskampene i sommer?

– Det har gått litt opp og ned.  Men etter det vi viste i Skjærgårdslekene så ser det lovende ut! sier bakspilleren.  – Vi viste at vi kan prestere godt mot gode lag.  Det er en fordel at vi er samme gjengen, som kjenner hverandre godt og kjenner hverandres styrker og spillestil.  Alle har et ønske om å gjøre det så godt som mulig, så jeg tror det kommer til å gå bra, smiler hun.


Det å sette et godt forsvar og være på fra start, blir viktig for at Haslum skal vise seg fra sin beste side.

– Først og fremst må vi sette forsvaret, som vi var flinke på forrige sesong.  Da tar vi med oss mye energi opp i angrep.  Vi har mye fart i laget og mange raske spillere. 

– I tillegg må hver og enkelt være 100 prosent skjerpet når kampen starter.  Vi hadde en del kamper i fjor hvor vi var litt bakpå helt i starten av kampen.  Men de gangene hvor vi er ordentlig skjerpet fra start kan vi løpe fra hvem som helst, sier Veslemøy Mehus avslutningsvis.