Hårsbredd fra stjernesmell i Horten – Norsk Topphåndball

Hårsbredd fra stjernesmell i Horten

Oppgjøret mellom Bergen og Falk-Horten skulle vise seg å bli av det dramatiske slaget. Det var det ikke mange som så for seg da Bergen Håndball ledet med 9 mål i etter 40 spilte minutter.

Dette skriver Bergen på sine hjemmesider:
Før kampstart var det klart at Bergen Håndball var favoritter mot et Falk-Horten lag som kun hadde et lite halmstrå av håp om kvalikplass. Det skulle ta 4 minutter før Marcus Soltvedt satt Bergen Håndball første scoring, da hadde hjemmelaget allerede 3 scoringer. Den påfølgende perioden spiser vi oss inn i kampen og etter kvarter siger vi i fra på måltavlen. Dette nye takket være fenomenalt målvakts spill fra Tord Moen Vårdal, det skal også sies at Falk-Hortens målvakt står meget bra denne omgangen. Lagene går til pause på stillingen 8- 13 til Bergen Håndball. En omgang som nevnt var preget av gode målvakts prestasjoner.

Tord Moen Vårdal med en ellevill 1.omg mot Falk-Horten

Starten på 2. omg starter fint for vår del, vi får satt forsvaret og Falk-Horten scorer kun to ganger de første ti minuttene. Samtidig får vi løpt inn enkle mål ( velkjent oppskrift) og vi fører hele 20-11 når vi runder 40 spilte minutter. Men herfra og ut er det egentlig bekmørkt, vi gjør to bytter forsvar/angrep som hindrer oss fra å sitte tempo. Vårt etablerte spill blir veldig en-en som satser. Lite rytme og flyt i spillet kombinert med dårlig avslutninger så spiser Falk-Horten seg nærmere på resultat tavlen.
Med ett min og tredve sekunder igjen løper Falk-Horten inn redusering til 23-24. Da forsøker Vidar Gjesdal og legge en plan i timeouten, denne lykkes ikke. Falk-Horten har da ballkontroll og det gjenstår 30 sekunder igjen. De går oppskriftsmessig i 7-6 spill hvor vi flytter beina meget bra og får fremprovosert en angrepsfeil. Utrolig nok, så overstyrer banedommeren sin kollega og gir hjemmelaget en siste mulighet. De tar frikastet og får kommet seg til skudd på mål, heldigvis står Tord Moen Vårdal der han skal og Bergen Håndball kan juble over to poeng.

Nå venter Ryger på kommende lørdag, dette blir som alle andre kamper om dagen. En kamp hvor poengene teller. Billetter til nok en rysare får du kjøpt her.

Tord Moen Vårdal vår beste spiller. Han faller i likhet med resten av laget i 2 omgang. 16 redninger er hovedårsaken til at vi får poengene med oss på flyet i dag.