Har tatt syvmilssteg i Europa: – Vi skal bli et lag å regne med

(Viborg – Storhamar 38-37, sammenlagt 71-68) – Det er bare en fryd å få jobbe med sånne utøvere. Jeg er ganske stolt av den prestasjonen de gjør, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen etter Europa League-exiten.

Storhamar var i ledelsen mye av kampen, og først i sluttminuttene falt avgjørelsen. Viborg klarte å dra i land seieren og avansement videre.

– Idrett er tøft til tider. Totalt sett gjør vi en kjempeprestasjon over to kamper mot et godt lag som har et veldig høyt toppnivå. Vi kom i den posisjonen vi ønska oss. Vi brukte mye tid på forberedelser, og vi lyktes med mye av det. Men vi bli tøft utfordra i forsvar. Vi fikk ikke helt kontroll på dem. Det gjorde heller ikke Viborg på oss. Vi scoret 37 mål foran 2000 bortesupportere, det er en prestasjon i seg sjøl, sier Kenneth Gabrielsen.

BITTERT: Sara Rønningen og Storhamar røk ut av Europa League, men det var bare såvidt.

Det kokte bra både ute på banen og på tribunen da det dro seg skikkelig til i sluttminuttene.

– For å oppsummere dette her, så er det marginer, erfaring og litt ferdigheter som skilte lagene. Det er små nyanser. En bom der, et forsvar der vi glemmer oss litt bort, og vi kunne hatt flere redninger. Men det var vanskelig ettersom Viborg hele tiden pepret på. Men vi ga alt det vi kan, og akkurat nå er det på det nivået vi er. Vi er på helt riktig vei, vi har hatt en god utvikling, spiller til tider fin håndball, og jeg er veldig glad for at vi spilte ball med Viborg i 4×30 minutter. Konseptet vårt er satt, det er dette vi jobber for. Forrige sesong var litt hummer og kanari med korona, så da festa ikke konseptet seg. Axel (Stefansson) og jeg jobber beinhardt sammen med spillerne for å bli et lag å regne med i Europa – og ikke minst i Norge, sier Gabrielsen.

Storhamar har aldri vært så nær ved å komme til Final Four i Europa League. Gabrielsen skryter av hvordan spillerne har jobbet knallhardt på hver bidige trening – og blitt et slagkraftig lag ute i Europa.

– Vi har en spillergruppe nå og neste år som viser sult. Det er bare en fryd å få jobbe med sånne utøvere. Jeg er ganske stolt av den prestasjonen de gjør. Men samtidig er det vondt i idrett når marginene ikke går din vei, sier Kenneth.

Før han poengterer:

– Det er bare tre uker siden Viborg herjet med Esbjerg som er ubeseiret i Champions League. Akkurat nå er tapet vårt mot Viborg veldig tungt. Men vi har fokus inn mot onsdagen. Da møter vi Tertnes i Bergen, og da skal vi sikre sølvet.

SKUFFET: Maja Jakobsen, Anniken Obaidli og Emilie Hovden deppet etter det sure og knepne tapet mot Viborg.

Storhamars daglige leder Kamilla Sundmoen er enig med Gabrielsen – og synes laget nærmer seg den absolutte toppen i Europa.

– Vi fightet og spilte en fantastisk god kamp. Denne sesongen har vi tatt nye steg. Vi har aldri vært så nærme de aller beste, og snart er vi på høyde med veldig mange av dem, sier Sundmoen.

KAMPFAKTA:
Viborg – Storhamar 38-37 (19-21), sammenlagt 71-68
Kvartfinale Europa League, kamp 2/2:
Storhamar: Eli Marie Raasok, Sofie Ege Grønlund – Emilie Hovden 12, Betina Riegelhuth 8, Ane Høgseth 4, Maja Jakobsen 3, Kristin Venn 3, Elinore Johansson 3, Anniken Obaidli 2, Sara Rønningen, Monika Bruce, Susanne Liberg Amundsen, Jeanett Kristiansen
Toppscorer Viborg: Kristina Jørgensen 11
Utvisninger: Viborg 2×2 min, Storhamar 3×2 min
Dommere: William Wijmans og Rick Wolbertus, Nederland
Tilskuere: 2863 i Vibocold Arena