– Håper publikum lager mye leven – Norsk Topphåndball
Landslagssjefen gleder seg til fullsatt kamp på hjemmebane. Foto: Beate Oma Dahle/NTB/NHF

– Håper publikum lager mye leven

Jotron Arena i Larvik er fullsatt til lørdagens landskamp når Norge møter Montenegro.

Håndballjentene møter Montenegro for andre gang denne uka som en del av EHF Euro Cup. I bortekampen onsdag ble det norsk seier 32-27, og returkampen i Larvik er helt utsolgt.

– Vi ser frem til å spille for fulle tribuner og håper publikum kan lage like mye leven i hallen her hjemme som det montenegrinerne gjorde i Podgorica på onsdag. Det inspirerer oss, men også Montenegro, og kan bidra til en tøffere kamp, mener landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Håndballjentene har møtt Montenegro en rekke ganger de siste årene og vil også kunne møte dem i EM i november avhengig av trekningen.

– Det er jenter som spiller fysisk, de har hjertet utenpå drakten sin og er arbeidsomme. Det kan være ubehagelig for oss og fører ikke nødvendigvis til fint spill, men er god trening for oss – både for de erfarne og de som skal ta nye steg på landslaget, synes Hergeirsson.

I bortekampen onsdag svingte det norske spillet og en del sjanser ble misbrukt. Det ønsker laget å rette på i Larvik.

– Vi ønsker et litt tøffere og tettere forsvar og sette skuddene. Og så håper vi på veldig god stemning, sier landslagssjefen.

Rekrutten Tuva får muligheten

En av de nye spillerne på laget er høyrekanten Tuva Ulsaker Høve fra Vipers Kristiansant som er på sin andre samling med Håndballjentene.

– Tuva kommer fra 2000/01-laget og er en spiller vi har hatt i kikkerten lenge. Hun ligger like bak de etablerte spillerne og er en god rekruttspiller. Denne gangen var det duket for at hun fikk prøve seg på a-laget.

Artikkelen fortsetter under bildet.

20220304 Tuva Ulsaker Høve.jpg

Tuva Ulsaker Høve er på sin andre samling med Håndballjentene denne uken. 

Det er jenta fra Trondheim veldig glad for. 

– Jeg synes det er veldig stas å være på samling. Jeg skulle egentlig på samling med Rekruttjentene denne uken, men så fikk jeg steppe inn her i stedet og det er veldig gøy. Da må man bare benytte sjansen!

Onsdagens oppgjør mot Montenegro var Tuvas andre kamp med Håndballjentene, og nå ser hun frem til å spille på hjemmebane for første gang. 

– Det blir veldig gøy! Jeg har hørt rykter om full hall, så det blir moro. Det er alltid ekstra stas å spille på hjemmebane.

Som fersk a-landslagsspiller, forsøker hun å ikke legge for mye press på seg selv og heller bruke tiden på å lære av de andre jentene. 

– Man har selvfølgelig veldig lyst til å gjøre det bra og få vist seg frem, men ting går ikke alltid etter planen. Jeg prøver å fokusere på å være til stede her og nå, og ikke tenke så mye på presset jeg legger på meg selv. Jeg må bare nyte det og lære av de rundt meg, for de er ekstremt gode. Se på dem, lære av dem, og ha fokus på tilbakemeldingene jeg får.

Les mer om EHF EURO Cup
Les mer om Håndballjentene