Hanna Örtorp: -Vi spiller en veldig god kamp! – Norsk Topphåndball

Hanna Örtorp: -Vi spiller en veldig god kamp!

Ravens gikk til bortekampen mot Gjerpen med energi og tydelig fokus. Laget fikk full uttelling mot hjemmelaget som slet med å finne veien til nettmaskene

Kampen var ikke mer enn fire minutter gammel da Gjerpens trener Pål Oldrup Jensen tok time out. Ravens hadde satt standarden med fire scoringer. Samtidig var det tett bakover. I midtforsvaret styrte Marielle Nordvang og Kristin Eskerud med stor trygghet. Sidebackene og kantene jobbet dynamisk og samlet. Bakerst viste målvakt Zaynab Elmrani hvilket nivå hun har inne, Ravnene malte på gjennom omgangen og gikk til pause med ledelse 13-21.

Målsetting om å holde motstanderen på under 24 mål var innen rekkevidde. Mällberg var tydelig i pausepraten om å holde fokus på arbeidsoppgavene. De siste tretti minuttene var på samme nivå. Fremover utmerket Hanna Örtorp seg med sesongbeste og 12 scoringer. Kaptein Frida Haug Hoel fulgte godt opp med sine syv nettkjenninger. Zaynab Elmrani spilte en strålende kamp og ble kåret til Ravens beste spiller (bildet under).

-Vi står bra bakover gjennom hele kampen, kanskje bedre enn vi har gjort gjennom sesongen. Fremover har vi fint flyt i spillet, så det er jo en veldig god kamp av oss, sier Hanna Örtorp.

Se videointervju med Hanna og Frida (artikkelen fortsetter under video)

Ravens gjorde sin del av oppgaven i kampen om å unngå kvalifiseringsspill, men i Trondheim var Fana på jobb mot Byåsen som jaktet sluttspillplass. Dermed er medaljer, sluttspillplasser og hvem som skal i kvalik avgjort før den siste serierunden. Hvilken motstander Ravens får avgjøres i den siste serierunden i 1.divisjon. Da møter Flint Tønsberg som ligger på 2.plass Volda som jager poenget bak. Ravens møter taperen i dette oppgjøret i en kvalifisering som avgjøres over tre kampen (best av tre).

Gjerpen – Romerike Ravens 20-38 (13-21)
Mål Ravens: Hanna Örtorp 12, Frida Haug Hoel 7, Astrid Mjøen Holstad 4 (1), Maja Muri 3, Carina Berg 3, Merlinda Qorraj 3, Marielle Nordvang 2, Linnea Säreborn 2, Kristin Eskerud 1, Zaynab Elmrani 1
Toppscorer Gjerpen: Maja Rame 5, Tiril Jørstad Palm 5 (2)
Utvisninger: Gjerpen 2×2, Ravens 1×2
Dommere: Antonie Seierstad Dale og Rebecca Røsberg