Hanna Örtorp: Jeg er klar for å ta nye steg med Ravens – Norsk Topphåndball

Hanna Örtorp: Jeg er klar for å ta nye steg med Ravens

Tilfeldighetene ville at svenske Hanna Örtorp ble Ravens-spiller i september. Romerikeklubben hadde vært plaget av skader og sykdom. I venstre kantposisjon var det kun Anniken Wollik. Det ble full klaff med den svenske jenta som spilte 19 kamper. Nå har hun signert ny kontrakt og er klar for å ta en større rolle i laget.

Örtorp (25), som har bakgrunn fra elitespill i Önnereds, har spilt Champions League og er svensk mester med storklubben Sävehof. Hun skulle fokusere på studier og ble med på flyttelasset til kjæresten Mirko Vicentijevic (25) som hadde signert for Fjellhammer. Planen ble endret etter noen prøvetreninger med Ravens i fjor høst.

-Det har vært veldig gøy å spille i en ny liga med både nye med- og motspillere. Jeg liker veldig godt den raske og fartsfylte håndballen i Rema 1000-ligaen og trives veldig bra. Det er en herlig gjeng jeg har blitt en del av. Jentene på laget og hele teamet i Ravens fikk meg på rekordfart til å kjenne at jeg var en del av dette da jeg kom i september, forteller Hanna.

Det er ei jente med ambisjoner, er sulten på utvikling og veldig klar for å fortsette karrieren i Norge.

-Vi har et veldig sterkt trenerteam og mange gode spillere som jeg vet vil bidra til utviklingen min. Jeg skal utnytte dette og de gode treningsmulighetene som tilbys i Ravens slik at jeg kan bygge videre på mine styrker. Utviklingsmessig kan jeg bli bedre på alt, men jeg kommer til å ha mest fokus på avslutningsteknikken.

Den blide svenske jenta har hatt god mulighet til å bli kjent med, og ikke minst tilpasse seg forholdene i den norske ligaen. Gjennom forrige sesong stod hun bak Wollik som opplevde en enorm sesong, spesielt gjennom å vinne EM-gull med Norge. Kommende sesong hviler et større ansvar på Örtorp.

-Vi har spilt mange jevne kamper. Det har vi lært mye av. Dette tror jeg også vi vil utnytte i sesongen som kommer. Det å forstå hva som kreves for å vinne jevne kamper blir viktig for at vi skal nå våre målsettinger. Jeg tror også at vår styrke ligger i å dyrke det fartsfylte spillet vi allerede har som en basis, avslutter Hanna Örtorp.