Hanna Åhlén (Larvik): – Vi har mange spennende spillere som er på vei opp – Norsk Topphåndball
Hanna Åhlén. Foto: Svein André Svendsen

Hanna Åhlén (Larvik): – Vi har mange spennende spillere som er på vei opp


Svenske Hanna Åhlén (26) kom til Larvik i sommer og bidrar med masse godt humør og tilstedeværelse, hun er fysisk robust i forsvar og er et naturlig samlingspunkt i angrep.  Hanna er Larviks toppscorer med 51 mål på 10 kamper. 

– Jeg flyttet til Larvik i midten av juli og har fått et veldig godt inntrykk av alt og har funnet meg godt til rette.  Når det gjelder laget og klubben er jeg imponert over hvor profesjonelt alt er her.  Jeg synes det sitter profesjonalitet i veggene her, det er på en helt annen måte enn det jeg opplevde i Sverige, forteller hun.  Og så er det et godt støtteapparat og alle frivillige, det har jeg aldri opplevd så sterkt i tidligere klubber i Sverige, skryter hun. 

– Jeg trives her i Larvik.  Det er en utrolig herlig gjeng med kompetente trenere som ser til at hele gruppen har det bra.  Der kommer også styret inn, med sportssjef Jonas Borvik Knutsen i spissen som er opptatt av at vi har det bra. 


Gøy å spille i Norge

– Jeg er veldig glad i den rollen jeg har her i Larvik.  Jentene har gjort det veldig lett for meg å komme som ny inn i laget og de gjør det enkelt for meg å kunne ta mine sjanser i spillet.  Jeg synes jeg får brukt mine styrker her, både duellspillet, skudd, levere pasninger og stå fysisk i forsvar – alt det liker jeg.

– Det har vært veldig gøy å spille i norsk serie denne høsten.  Jeg synes den lever opp til mine forventninger med mye fysikk og fart.  Og jeg opplever at den norske ligaen er jevnere enn den svenske.  Nå har vi så klart Vipers, men det er en stor mulighet for de andre å slå hverandre.  I den svenske ligaen opplever vi mer at det er to sjikt. 

  – For meg er det en ny opplevelse å ligge i bunnen av tabellen. Det er selvsagt en utfordring at vi har tatt så lite poeng nå i høst, men jeg ser et stort potensiale i gruppen og spillerne vi har her. 

Hanna Åhlén.
Foto: Svein André Svendsen.


Larvik har i perioder spilt fantastisk håndball, men så har det ikke holdt helt inn.

– Ja, vi har spilt variabelt, innrømmer Hanna.  – Vi har hatt et par kamper der vi hadde store forventninger til å ta poeng, men hvor vi ikke klarte å innfri. Men samtidig har vi mot flere av topplagene prestert bra.  Så helt klart en blanding.  Det var kult at vi fikk med oss et poeng mot Fredrikstad, men vi er sultne på mer!          

– I kampene mot Flint borte, mot Gjerpen i NM og mot Oppsal, i de tre kampene kom vi ikke opp til vårt eget nivå.  Der handlet skuffelsen om at vi ikke klarte å prestere som vi kan. I andre kamper har vi periodevis prestert bra og tapt, men har da likevel vært mer fornøyd med innsatsen. 


Hva skal til for å at Larvik tar sin første seier?

– Vi må holde fokus og disiplin, så vi minsker de tekniske feilene.  Jeg synes fortsatt vi skal løpe og kontre når vi har et overtall.  Det har vist seg å være effektivt i kamper.  Men samtidig må vi kunne dra ned på tempoet og spille lange angrep. Og ha tålmodighet!  som Are Ruud er veldig glad i, humrer hun. 


Stresser tabellsituasjonen?

– Det er såpass lenge igjen av sesongen, og jeg er ikke stresset av at vi kun har et poeng.  Og jeg føler heller ikke at spillergruppa er stresset.  Vi har to kamper igjen før serien snur.  Det er mange kamper som vi kan ta poeng i, spesielt i de kampene vi har vært nære.  Så jeg er ikke urolig, avslutter Larviks storskytter.