Håndballjentene tok 3/3 seire i gruppespillet – Norsk Topphåndball
Foto Beate Oma Dahle / NTB /NHF

Håndballjentene tok 3/3 seire i gruppespillet

De snublet i noen perioder, men Norge kjempet seg til seier 33-23 over Sør-Korea i den siste gruppespillkampen.

Søndag kveld var det klart for Håndballjentenes siste kamp i gruppespiller i VM. Etter to storseire mot Grønland og Østerrike, var det Sør-Korea som stod for tur i DNB Arena. I den siste kampen var også Katrine Lunde tilbake i mål.

Første omgang fikk en litt treg start, da det etter fem minutter kun var scoret to mål. Begge var signert Camilla Herrem, som kom godt i gang med kontringene sine. Etter ti minutter stod det 4-2 til Norge, men nærmere enn det kom ikke Sør-Korea.

Utover i omgangen fant de norske jentene flyten og like etter halvspilt omgang hadde håndballjentene økt ledelsen til 9-3. Sør-Korea forsøkte seg på et syv mot seks-spill, men med godt forsvar fra Norge ga det flere scoringer i det åpne målet. Inn i kampens siste minutter scoret Herrem sitt sjette mål i omgangen, før Vilde Ingstad avsluttet med omgangens siste scoring. De rødkledde ledet 20-11 til pause.

Katrine Lunde fikk sin retur etter skade mot Sør-Korea. Foto: Beate Oma Dahle / NTB/NHF

Den andre omgangen startet jevnt. De norske jentene holdt på nimålsledelsen i en periode, men etter ti minutter var det Sør-Korea som kom til flest sjanser og reduserte ledelsen. Gjestene kom seks mål bak og Norge hadde kun fire scoringer på 18 minutter i andre omgang, men da snudde det.

Emilie Hovden startet snuoperasjonen med scoring til stillingen 25-18, før Maren Aardahl fulgte på og økte ledelsen til åtte mål. I kampens siste ti minutter kom de norske jentene ti mål foran, og holdt på den ledelsen inn til slutten. Det endte med norsk seier 33-23 i DNB Arena.

Toppscorer og banens beste, Camilla Herrem, sier til TV3 at hun alt i alt synes kampen var fin.

– Vi har en del bom, som nok er litt konsentransjonsfeil for oss. Irriterer meg over mine to bom, men vi får ta med det som er bra. Alt i alt er det en fin kamp og vi ble gruppevinnere, det er det som betyr noe, sier hun til Viaplay etter kampen.