Håndballjentene tar med EM-gullet hjem – Norsk Topphåndball

Håndballjentene tar med EM-gullet hjem

Etter en spennende finale mot Frankrike, er det Norge som står på toppen av seierspallen igjen.

I Norges 11. EM finale møtte de storlaget Frankrike, som var regjerende europamestere etter de vant i 2018. I VM-finalen i Tyskland i 2017 var det Frankrike som stakk av med seieren etter en etter en jevn batalje, som også var den siste finalen Norge spilte før kveldens. Frankrikes lag er godt besatt på alle posisjoner, og et sterkt forsvarslag som slipper inn få mål i alle kamper.

Et revansjelystent Norge gikk ut i Jyske Bank Boxen i Herning og i første omgang fikk Norge en god start. Etter 21 minutter ledet de norske jentene med fire mål. Rommet ned til Frankrike klarte de norske jentene å dekke helt frem til pause. Lagene gikk til pause med stillingen 10-14 til Norge.

Etter pausen tok Frankrike innpå og tettet sakte, men sikkert rommet opp til Norge. Med ti minutter igjen på klokka stod det 18-18 mellom finalistene. De neste ti minuttene bar på spenning i begge veier. Mot slutten har Frankrike noen tekniske feil og Norge tok nytte av de sjansene de fikk. Frankrike rotet bort sine siste sjanser og Norge avslutter EM-finalen med stillingen 20-22 og tar endelig med seg gullet hjem til Norge igjen.

En gråtkvalt Nora Mørk hadde dette å si til TV 3 etter kampen:

– Det er helt uvirkelig at vi har spilt denne kampen, jeg føler at jeg har drømt. Det var så deilig å slå Frankrike, sier hun.

– Det føles ikke ekte. Det her har vært motivasjonen min hele veien, jeg er så sykt stolt og jeg vil takke alle de som har hjulpet meg på veien. Jeg hadde aldri klart det uten dem, sier Mørk.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson sa dette til TV 3 etter kampen:

– Dette er det største vi kan oppleve, jeg er stolt av gjengen og de har jobbet utrolig godt, sier han.

Etter finalen ble det utdelt pris til de tre norske jentene som kom på All-Star laget i EM; Camilla Herrem, Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk.

Medaljeutdelingen brakte flere av de norske jentene til tårer, men det var store smil på hele gjengen når de løftet trofeet for 8.gang.

Før finalen ble bronsefinalen mellom Kroatia og Danmark spilt i Jyske Bank Boxen. Kroatia, europamesterskapets store overraskelseslag , stakk av med bronsemedaljen og vertsnasjonen Danmark får fjerdeplassen i mesterskapet.