Håndballjentene fikk revansj: – Videre til semifinale – Norsk Topphåndball
Nora Mørk storspilte mot RHF og scoret hele 9 mål. Foto: Beate Oma Dahle / NTB/NHF

Håndballjentene fikk revansj: – Videre til semifinale

Norge vant kvartfinalen mot RHF og tok seg videre til semifinale i VM hvor de møter Spania fredag kveld.

Onsdag kveld var det duket for kvartfinale mellom Norge og RHF. Norge ble gruppevinnere i gruppe 2 i hovedrunden, og skaffet seg en kvartfinalebillett etter sliteseier 37-34 mot Nederland. RHF, Russiske Håndballforbundet, kom på andre plass i gruppe 1 med tre seire, en uavgjort og ett tap.

RHF kom best i gang og satte den første ballen i mål, men Norge følgte etter og satte 1-1 i det tredje minuttet. Norge stod godt i forsvar fra start, noe som resulterte i raske angrep og mål mot de russiske jentene.

Kari Brattset Dale satt sitt andre mål etter 6 minutter spilt, og sendte Norge opp i en 5-2 ledelse. Norge klarte å flate ned det høyreiste russiske forsvaret og spilte seg til mange fine sjanser i starten av første omgang.

RHF klamret seg fast og lot ikke de norske jentene dra i fra. Etter halvspilt førsteomgang stod det 10-6 på resultattavlen etter godt norsk angrepsspill.

Sanna Solberg-Isaksen fikk servert flere fine utspill på venstrekanten og førte Norge opp i en 14-9 ledelse etter 21 minutter spilt. Norge spilte bra mot sølvvinneren fra OL i Tokyo 2021 i første omgang, og hadde puttet hele 19 mål den første halvtimen. Lagene gikk til pause med stillingen 19-15.

Sanna Solberg spilte en god kamp for Norge både offensivt og defensivt. Foto: Beate Oma Dahle / NTB/NHF

Også i andre omgang var det RHF som satte det første skuddet i mål, men det tok ikke lang tid før de norske jenten gjorde det samme. Kathrine Lunde kom inn i målet for Norge i andre omgang etter at Silje Solberg hadde stått hele første omgang. Norge stod godt i forsvar og tvang Russland til å spille lange angrep.

Norge fikk ikke angrepsspillet til å sitte helt i starten av andre omgang, og Russerne klarte å spise opp litt av ledelsen de norske jentene hadde til pause. Etter 37 minutter spilt tok Thorir Hergeirsson time-out på stillingen 21-19.

Time-outen så ut til å hjelpe, og Norge hadde gått opp i en ytterligere 27-21 ledelse etter halvspilt andre omgang.De norske håndballjentene hadde lenge initiativet, men RHF nektet å se Norge dra i fra. Fire minutter før slutt stod det 32-28 på resultattavlen.

Norge bholdt ledelsen hele kampen ut og vant til slutt 34-28.

Stine Bredal Oftedal storspilte for Norge, og leverte viktige assister og mål i seieren mot RHF. Foto: Beate Oma Dahle / NTB/NHF

Thorir Hergeirsson sa dette til Viaplay og TV3 etter kampen:

– Jentene var veldig konsentrerte og på før kamp. Vi kommer bra i gang både forsvarsmessig og angrepsmessig, og kjører etter slik at de blir trøtte. De har et angrepsspill som krever mye krefter, med mye tøffe dueller. Vi avsluttet bra selv om RHF forsøkte å komme seg inn i kampen igjen.

Stine Bredal Oftedal storspilte mot RHF, og hadde følgende å si til Viaplay og TV3:

– Vi steppet opp på en del punkter som vi slet med i forrige kamp. Det er bra med en slik start som i dag hvor vi kan trykke på og spille som vi pleier. Det er godt å slå tilbake etter slitekampen mot Nederland.

– Det var gøy, veldig artig. Det var en fin kamp. Vi merket allerede på bussen i går at det var en veldig konsentrert gjeng. Selv om de var slitne på ettermiddag og på kvelden, var de veldig på. De var tidlig i seng, og de har vært konsentrert og fokusert i dag, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til Viaplay etter kampen.

Norge er dermed videre til semifinale i VM, hvor de møter Spania fredag 17. desember. Kampen kan du se på Viaplay og TV3.

VM 2021, kvinner – Kvartfinale
Norge – RHF 34-28 (19-15)
Palau D’Esports De Granollers, Granollers, Spania
Toppscorer Norge: Nora Mørk – 9 mål.
Toppscorer RHF: Iuliia Markova, Antonina Skorobogatchenko og Elena Mikhaylichenko – 4 mål.
Utvisninger: Norge 2×2, RHF 3×2