Håndballguttas seiersrekke brutt i OL – Norsk Topphåndball

Håndballguttas seiersrekke brutt i OL

Etter tre av tre seire i OL-gruppespillet måtte Norge se seg slått 26-25 av Egypt i nest siste kamp før kvartfinalen.

Norge er allerede klare for kvartfinale etter tre seire av tre mulige så langt i OL-gruppespillet. Nå kjemper Håndballgutta om best mulig plassering i gruppe B.

Norge fikk en god start på kampen mot Egypt da Sebastian Barthold satte første ball i mål mens Torbjørn Bergerud vartet opp med strafferedning bakerst. Lagene var jevnspilte i åpningsminuttene, som var relativt målfattige.

Begge lag vartet opp med solid angrepsspill, som resulterte i stillingen 5-4 etter kvarteret spilt. Egypt brukte god tid i angrep og spilte seg fram til gode sjanser. I motsatt ende av banen var Håndballgutta mer utålmodige, og Egypt kunne gå opp i ledelsen.

Torbjørn Bergerud leverte flere gode redninger i første omgang. Fremover i banen kom Harald Reinkind godt i gang for Håndballgutta, og ble godt assistert av lagkamerat Tobias Grøndahl som satte sitt 100. landslagsmål før hvilen.

Egypt giret opp de siste minuttene av første omgang, og gikk til pause med en 14-13-ledelse.

Norge slet med å tette lukene bak i forsvar, men med godt målvaktspill og hurtig angrepsspill kunne Håndballgutta gå opp i ledelsen fem minutter inn i andre omgang. Kort tid etter så Magnus Gullerud rødt, og egypterne kunne igjen overta ledelsen.

Midtveis i omgangen fikk unggutta, som storspilte i forrige kamp mot Ungarn, fornyet tillit av Jonas Wille. Egypt gikk inn i et syv minutter langt måltørke, og Norge kunne overta og øke ledelsen. Stillingen var 21-20 ti minutter igjen.

Som i den første omgangen hevet egypterne seg mot slutten, og ledet med to mål da det gjenstod tre minutter. Norge reduserte til 25-26 et halvminutt før slutt, og fikk muligheten til å utligne, men den egyptiske målvakten stod i veien.

Egypt vant til slutt 26-25 etter en uhyre spennende kamp, og Håndballguttas første OL-tap er et faktum.

Søndag spiller Håndballgutta sin siste gruppespillkamp. Der møter de Danmark, som i likhet med Norge er ubeseiret så langt i OL.