Håndballgutta tapte EM-kval i sluttsekundene – Norsk Topphåndball
Magnus Rød ble Norges toppscorer mot Serbia. Foto: Nikola Krstic / NTB /NHF

Håndballgutta tapte EM-kval i sluttsekundene

Det så lenge bra ut for Norge i EM-kvalkampen mot Serbia, men helt på slutten måtte Norge tåle tap 24-25.

Magnus Rød sendte Norge i ledelsen to ganger det første kvarteret, etter en god serbisk start på kampen.

Fra 6-6 kom det først en dobbel fra Sebastian Barthold, før Kristian Bjørnsen fulgte opp med to mål. Tre av dem kom på rad i tomt mål og Norge var plutselig foran med fire da de ledet 10-6.

Serbia reduserte to ganger og halverte ledelsen, men de norske gutta holdt seg foran og kunne gå til pause med ledelse 14-12.

Novi Sad, Serbia 20230309
Kristian Bjørnsen under EM-kvalifiserings kampen mellom Serbia og Norge.
Kristian Bjørnsen.Foto: Nikola Krstic / NTB / NHF

Første halvdel av den siste omgangen var Håndballgutta i ledelsen, men hjemmelaget fulgte tett bak og kom opp ett mål bak på 18-19 med et drøyt kvarter igjen.

Etter en timeout ble det både uavgjort og serbisk ledelse 20-19 etter en periode med godt spill fra hjemmelaget.

Norge fikk sjumeterkast. De hadde misset på tre av fire til da i kampen, men Sander Sagosen scoret, og utliknet til 20-20 med sitt mål nummer 750 for Norge.

Alexander Blonz fulgte opp med å sende Norge tilbake i ledelsen da kampen virkelig sto og vippet drøyt ti minutter før slutt.

Det ble utrolig spennende sluttminutter i Novi Sad mellom de to favorittene i kvalifiseringsgruppe 2. De to beste lagene i gruppa går til EM.

Serbia tok ledelsen etter nok en sjumeter-scoring av Sagosen, og tok ledelsen 24-23 med under minuttet igjen på klokka, men fikk ikke scoring i det påfølgende angrepet.

Dermed tok Jonas Wille timeout. Magnus Rød skjøt via målvakt og i mål til 24-24 med ti sekunder igjen.

Torbjørn Bergerud under EM-kvalifiserings kampen mellom Serbia og Norge.
Torbjørn Bergerud.Foto: Nikola Krstic / NTB/NHF

Hjemmelaget hadde maksimal utnyttelse av de siste sekundene, scoret og vant kampen 25-24.

Da lagene møttes i hovedrunden i VM i januar, vant Norge 31-28, men i EM-kvalifiseringskamper på hjemmebane hadde serberne hadde kun tapt 1 av 24 oppgjør før torsdagens kamp. Den statistikken beholdt de.

Norge toppet tabellen i kvalifiseringsgruppe 2 foran nettopp Serbia før kveldens kamp. Begge lag var ubeseiret etter de to første kampene.

Det var ikke fullsatt i hallen i Serbia, mens det er ingen ledige billetter når lagene møtes på nytt i Åsane Arena søndag 12. mars kl. 16.45.