Håndballgutta sikret EM-plass etter solid seier mot Slovakia – Norsk Topphåndball
Gøran Johannesen var tilbake for Norge mot Nederland lørdag. Her er Johannessen i aksjon ii EM-kvalifiseringskampen i håndball for herrer mellom Slovakia og Norge i fjor. Arkivfoto: Nikola Krstic / NTB

Håndballgutta sikret EM-plass etter solid seier mot Slovakia

Norges håndballherrer sikret EM-plass etter seier mot Slovakia. Et solid forsvar og god fart fremover i banen førte til at håndballgutta vant med ti mål.

I starten av kampen klarte Norge raskt å score seks mål, og så ut til å ha god kontroll. Men da Sander Sagosen ble utvist, fikk hjemmelaget en sjanse til å ta igjen forspranget. Etter drøye 15 minutter ledet Norge med kun to mål. Men nærmere kom de ikke.

Norge gikk til pause med en ledelse på 12-17.

Slovakia slet med å score i begynnelsen av andre omgang. Håndballgutta opprettholdt et solid forsvar og en god fart fremover i banen, noe som førte til en timålsledelse halvveis i andre omgang. Trener Jonas Wille lot flere spillere slippe til de siste spilleminuttene, og kampen endte 23-33 i Norges favør.

– Det er som bestilt. Vi kommer hit og gjør jobben. Vi har fin kontroll over hele kampen og styrer skuta helt til slutt, sa Sander Sagosen til TV 2 etter kampslutt.

Håndballgutta skal snart i aksjon igjen, denne gangen mot Finland på hjemmebane i Gjøvik. Kampen spilles søndag 30. april med kampstart kl. 18.00. Kampen kan du se direkte på TV 2 eller strømme den via TV 2 Play.