Håndballgutta med seier over Finland! – Norsk Topphåndball
Gjøvik 20230430. Norges Sander Sagosen (t.v.) og August Baskar Pedersen under EM-kvalifiseringskampen i håndball mellom Norge og Finland i Gjøvik Fjellhall. Foto: Geir Olsen / NTB

Håndballgutta med seier over Finland!

Finland viste styrke i førsteomgang, men Håndballgutta leverte en solid andreomgang og sikret seier 32-23.

Håndballgutta sikret seg billett til EM neste år da de vant over Slovakia onsdag kveld. Kvalifiseringens siste kamp var likevel viktig for å sikre gruppeseier og best mulig seeding i mesterskapet. Norge var storfavoritter da Finland stod på motsatt banehalvdel søndag kveld.

Kristian Sæverås startet godt i det norske målet og reddet både fra straffemerket og åpent spill i åpningsminuttene. Norge kom til gode sjanser fremover, men slet med å få ballen forbi den finske målvakten. Likevel opparbeidet de seg en liten ledelse og det stod 4-2 da ni minutter var spilt.

Da Finland fikk en spiller utvist løsnet det for de norske gutta som skaffet seg en firemålsledelse like før førsteomgangen var halvspilt. Finland gikk over til å spille med syv utespillere fremover og lyktes med å komme til gode sjanser. Finnene lyktes ikke like godt i forsvaret sitt, og klarte ikke å redusere den norske ledelsen. Da ti minutter av førsteomgang gjenstod, var det fortsatt fire mål som skilte lagene, på stillingen 11-7.

Håndballgutta gjorde flere bomskudd fremover og Finland kjempes seg tilbake de neste minuttene. Da et par minutter av førsteomgangen gjenstod var det kun to mål som skilte lagene. Norge økte ledelsen en gang før pause og kunne gå i garderoben med tremålsledelse. Stillingen halvveis var 15-12.

Håndballgutta slet med bomskudd også etter sidebyttet. I løpet av de første syv minuttene hadde de kommet til mange gode sjanser, men kun satt ballen i mål to ganger. En god Sæverås sørget likevel for at Finland ikke reduserte den norske ledelsen. Da Finland fortsatte å spille med syv utespillere, utnyttet Norge ankomstfasen før finnene rakk å etablere seg. På kort tid hadde de norske gutta økt ledelsen til seks mål. Like før ti minutter var gått var stillingen blitt 19-13.

Norge var dyktige i forsvarsspillet sitt og fremprovoserte feil hos Finland. Etter de norske gutta hadde satt flere baller i det tomme målet, var Finland nødt til å forlate 7-mot-6-spillet. Norge hadde likevel rukket å komme åtte mål foran, og da en halv omgang gjenstod, viste stillingstavlen 25-17.

De norske gutta hadde god kontroll på seieren og kunne rullere på spillerne den siste tiden. Det hele endte 32-23 og Håndballgutta kunne juble for gruppeseier i EM-kvalifiseringen.