Håndballgutta hardt straffet  – nå venter «sleip» motstander – Norsk Topphåndball
Paris, Frankrike 20240804. Norges Simen Ulstad Lyse og Sander Sagosen under gruppespillet i håndball for menn mellom Danmark og Norge på South Paris Arena 6 under OL i Paris 2024. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Håndballgutta hardt straffet  – nå venter «sleip» motstander

Danmark målvakt Emil Nielsen var i det umulige hjørnet da Håndballgutta tapte mot Danmark i gruppefinalen i OL. Norge tapte til slutt 32-25. Nå venter Slovenia foran 27.000 tilskuere i Lille.

– Først og fremst møter vi et lag som er bedre enn oss, sa Jonas Wille til Max like etter kampslutt.

Dermed havnet Håndballgutta på 3.plass. Norges kvartfinale spilles onsdag. Nå venter Slovenia i kvartfinalen onsdag ettermiddag. Mer om det siden.

Danmarks målvakt Emil Nielsen under gruppespillet i håndball for menn mellom Danmark og Norge på South Paris Arena 6 under OL i Paris 2024.

Dårlig flyt

Danmark tok kommandoen allerede fra start av da håndballens nye arvesølv – danske Mathias Gidsel – fant strekkompis Lukas Jørgensen. Den kombinasjonen maktet ikke Håndballgutta å finne et motsvar gjennom førsteomgangen. Når det norske forsvaret lyktes, var Simon Pytlick den store forskjellen på lagene.

De regjerende europamesterne dro stille og rolig fra Sander Sagosen og Norge utover omgangen. I åpningen spilte de norske gutta seg frem til mange gode sjanser, men treffprosenten var ikke høy nok. Bakerst slet Bergerud og Sæverås med flyten. Det norske tempoet offensivt var heller ikke av godt gammelt merke. Det er faktorer som blir straffet knallhardt av OL-favorittene. 4-3 (5 min), 7-4 (10 min), 11-7 (15 min), 13-8 (20 min), 17-10 (25 min). Norge lyktes langt bedre defensivt de siste fem minuttene og nektet danskene flere scoringer samtidig som skuddene satt bedre. Danmark ledet 17-12 til pause.

Kristian Bjørnsen satt inn tre mål for Norge før hvilen og var sammen med Simen Lyses skuddkraft inn mot pause de norske høydepunktene.

Blodig start

Lagene kjente på hverandre i åpningsminuttene etter hvilen, men det var Niclas Kirkeløkkes blodige hode som ble snakkisen i Paris. Etter en har duell med Sander Sagosen gikk begge i bakken. Sagosen reiste seg, mens den danske spilleren reiste seg og ble geleidet ut av hallen med hodet dekket av blod. Dog, minuttet etter sørget Sebastian Barthold for 19-15 og det som ble en viss kontakt og håp om å gi danskene kamp. Norge vekslet på å ligge fire og fem mål bakover, men nærmere aldri Håndballgutta til tross for en god defensiv match uten at de norske målvaktene lyktes med å få redningsprosenten. For offensivt slet Tobias Grøndahl & co med å få ballen forbi Emil Nielsen. Barcelona-målvakten var gigantisk og stod i veien for nær sagt alt. Da blir det krevende å slå et særdeles godt, dansk lag. Etter 47 minutters spill hadde danskene økt ledelsen til 27-19.

Danmark vant til slutt i det som best beskrives som en rotete kamp fra begge lag. Begge lagene var klare for kvartfinale før kveldens kamp, noe kampen bar preg av.

Norges toppscorer ble Harald Reinkind med seks mål. For Danmark nettet Simon Pytlick flest mål (9 scoringer).

«Sleip» motstander

Dermed havnet Norge på 3.plass i gruppa. I kvartfinalen i Lille – der 27.000 publikummere venter – venter Slovenia på håndballgutta. Mange supportere har en torn i siden til nettopp Slovenia. I EM i 2012 slapp nåværende Slovenia-trener Uros Zorman, daværende landslagskaptein, og Slovenia inn to mål med nærmest overlegg mot Island. Det resulterte i at slovenerne gikk videre med poeng og Norge ble slått ut.

– Det var ikke fair play mot Norge, men vi må tenke på oss selv. Vi ønsker å spille OL-kvalifisering, sa Zorman til NTB den gang.
– Et lag som er ubehagelig å møte, sa Jonas Wille til Max da kvartfinalemotstanderen ble klar i kveld.

Nå blir det en ny duell mot et slovensk lag som har vist gode takter i gruppespillet. Den kampen har avkast 17:30 i Lille onsdag kveld.