Grøndahl regissør i OL-åpningen da Sagosen så rødt – Norsk Topphåndball
Paris, Frankrike 20240727. Tobias Grøndahl under gruppespillet i håndball for menn mellom Norge og Argentina på South Paris Arena 6 under OL i Paris 2024. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Grøndahl regissør i OL-åpningen da Sagosen så rødt

Håndballgutta gjorde som forventet i åpningskampen i OL. Gruppas dumpekandidat ble spilt og løpt i senk. Tobias Grøndahl regisserte og dirigerte  Håndballgutta til seier. Mandag venter OL-favorittene.

– Grei gjennomkjøring, oppsummerte Max’ håndballekspert og Drammen-trener Kristian Kjelling etter kampslutt.

– Viktig å starte med en seier. Argentina er vanskelig å spille mot. De har 133 spesialavtaler og de kommer med 133 nye og spiller med entusiasme og trøkk. Førsteomgangen er bra og mer variabelt i andre, oppsummerte landslagssjef Jonas Wille like etter kampslutt til Max.
Wille uttalte også at han var fornøyd med høyreback-duoen Harald Reinkind og Gabriel Setterblom.
– Det er nå det begynner for oss, sa Wille videre etter åpningen mot det antatt svakeste laget i Norges OL-gruppe.

For det var ikke et overbevisende fyrverkeri av en OL-åpning i Paris, men Håndballgutta gjorde jobben.
Norge regelrett smadret Argentina med tolv mål (40-28) i Gjensidige Cup i OL-oppkjøringen i mai. Siden den gang har sør-amerikanernes store stjerne, Diego Simonet, sluttet seg til OL-troppen, uten at det hjalp argentinerne nevneverdig på seiershåpet i OL-åpningen i ettermiddag. Norge vant til slutt komfortabelt 36-31 – i det som ble en regelrett arbeidsseier i Paris.

Treg start

Dog, det var argentinerne som best i gang i dagens kamp. Underdogene ledet 1-3 før Torbjørn Bergerud kom i gang. Da sa Norge takk og farvel for en liten stund. Bergerud stengte igjen bak og kaptein Kristian Bjørnsen løp inn mål etter mål. 1-3 ble snudd til 9-4 etter drøye ti minutters spill. Norge var rett og slett best i alt, selv om argentinerne frekket seg til og reduserte flere ganger og til 10-7 etter 17 minutters spill.

Øverby-finte (!)

Da Kiel-spiller Petter Øverby dro frem en høyre-venstre-finte til 12-8 tydet mye på kampen ville gå Norges vei, selv om argentinerne flere ganger kun var tre mål bakover. Sander Sagosen hamret inn ledelse med en smart scoring til 17-11 fem minutter før pause, men det var Tobias S. Grøndahl som regisserte og serverte fremover. Håndballgutta eventuelle OL-nerver var rett og slett vanskelig å spore for publikum og tv-seerne. Så ble det dramatisk i Paris. Sander Sagosen ble belønnet med rødt kort etter å ha taklet en argentiner. Norge gikk til pause med komfortable 22-15.

Utvisning til Sander Sagosen under gruppespillet i håndball for menn mellom Norge og Argentina på South Paris Arena 6 under OL i Paris 2024.

Cruisekontroll?

Etter hvilen satt Jonas Willes menn på cruisekontrollen og hadde full kontroll på kampen i første del av omgangen. Sebastian Barthold satt inn Norges 25 mål etter 35 minutter til 25-18. Kvarteret senere sto det 32-28 og cruisekontrollen var kraftig, unødvendig skrudd ned. Barthold sørget for nervebalanse da han satt inn 33-28 med syv igjen. Da Gabriel Setterblom løp inn 34-28 like etter feide han samtidig all tvil av veien om hvor poengene ville havne. Norge vant til slutt 36-31.

Toppscorer

Tobias Grøndahl ble toppscorer for Norge med åtte mål. Argentinas Diego Simonet ble mestscorende med fem mål.
Håndballgutta spiller ny match mandag kveld. Da venter OL-vertene Frankrike og håndballegenden Nikola Karabatic i Paris. De øvrige lagene i Norges gruppe er Danmark, Egypt og Ungarn.

PS: Frankrike møter Danmark kl 21:00 i kveld. Kampen sendes på TVNorge/strømmetjenesten Max.