Grei seier mot Fana – til slutt – Norsk Topphåndball

Grei seier mot Fana – til slutt

Før kveldens kamp ledet Vipers REMA 1000-ligaen med 28 poeng på fjorten kamper, mens vertene Fana lå på sjuendeplass, med fjorten poeng på like mange kamper.

I Aquarama vant Vipers komfortabelt 36-20 tidlig i januar. Forrige sesong var imidlertid Fana det eneste laget som klarte å ta poeng i fra Vipers i Rema 1000-ligaen, da de klarte å spille uavgjort 33-33 hjemme i Fana Arena i september 2021. Kunne Fana klare det samme i dagens kamp og dermed sette en strek for Vipers sin seiersrekke?

Vipers tok føringen fra starten av førsteomgang og etablerte raskt en tomålsledelse. Hjememlaget klarte imidlertid å hente inn gjestenes ledelse, og utliknet til 2-2 etter fem og et halvt minutt. Men derifra og ut omgangen, hadde Vipers full kontroll, og økte sakte men sikkert sin ledelse. Til pause ledet gjestene med ni mål, 10-19.

Det var som om det var et nytt Fana-lag som kom på banen til andreomgang, et lag som kanskje hadde tro på at de skulle klare å gjenta bedriften fra 2021/2022-sesongen, klare å ta poeng fra suverene Vipers. Sakte men sikkert ble Vipers sin ledelse redusert, og etter tolv og et halvt minutt av omgangen, sørget Celine Solstad for at Vipersledelsen var redusert til to mål, 19-21.

Heldigvis så det ut til at Vipers skjønte alvoret og klarte å ta seg sammen. De klarte raskt å etablere en firemålsledelse som holdt seg noen minutter. Etter drøye tjue minutter så det imidlertid ut til at Vipers festet grepet på kampen for godt, da Ragnhild Valle Dahl sørget for et femmålsledelse, 21-26. Og når så Jamina Roberts sørget for 21-27 og 21-28 i løpet av et drøyt minutt, så det ut til å gå veien.

I kampens siste minutter hadde serielederen full kontroll og kampen ebbet ut med seksmålsseier til Vipers, 25-31. Toppskårer for Vipers ble Jamina Caroline Roberts og Markèta Jerabkova med seks mål hver.

For flere detaljer fra kampen, sjekk Fædrelandsvennen (+), Vipers reiste seg etter en kjempekollaps – fvn.no, eller NHF sin livedekning, Live kamp, Fana – Vipers Kristiansand (Våg Elite) | handball.no.

Champions League-kamp på lørdag

Allerede førstkommende lørdag er det ny kamp for Vipers. Da er det klar for siste hjemmekamp i gruppespillet i Champions League når Krim Mercator Ljubljana tar turen til Aquarama. Kampen kastes i gang 18:00. Billetter til kampen finner du enten i vår app eller her: VIP – billettsalg (woow.no).