Gøran Sørheim klar for tre nye DHK-år – Norsk Topphåndball

Gøran Sørheim klar for tre nye DHK-år

Onsdag 19 april takket Gøran Sørheim for seg etter en lang spillerkarriere i DHK. Mandag 8. mai var han tilbake da DHK startet oppkjøringen til neste sesong. Nå som en del av lagets trenerteam.

Etter en kort tid med dialog, som det heter i slike sammenhenger, fikk daglig leder Kristian Kjelling underskriften til Gøran Sørheim på en treårskontrakt som trener.
-Vi har hele tiden ønsket å beholde Gørans kompetanse i klubben når han nå ga seg som spiller. Han har DHK-genet, han er en fin fyr, og vil være et bra forbilde for spillerne blant annet når det gjelder treningsvilje og -disiplin, sier Kjelling.


Han ser ikke noen ulemper i at Gøran går umiddelbart fra å være en del av spillergruppen, til å være en del av trenerteamet bare noen uker etter at han pakket ned drakt nummer 22.
-Gøran nyter allerede stor respekt i spillergruppen, han har ledet treninger tidligere, og han har hatt en stor rolle i å utvikle spillet vårt. Og han har hele veien vært med og tatt avgjørelser som gjelder det som skjer på banen og utenfor, forteller Kjelling.

Gøran Sørheim fra DHKs første trening i oppkjøringen til sesongen 2023/2024. I bakgrunnen trener Kristian Kjelling. Når sesongen nærmer seg vil treningstøyet med 22 være byttet ut med trenertøy med initialene GS på overdelen.

Det er Kjellings dobbeltrolle som både daglig leder og trener som på sin måte har vært med på å åpne døren for Sørheim i en trenerrolle i klubben. Kjelling har allerede Vegard Saua og Mads Fjelddalen med i trenerteamet, men dobbeltjobbingen hans, ved siden av at han er fagansvarlig for håndball ved Norges Toppidrettsgymnas, utløste et behov for enda en person i trenerteamet.
Og han fant han raskt fram til.


– Gøran har hele veien vært fremtredende i en spillergruppe som har vært flinke til å ta ansvar, og han har bygd opp en stor tillit hos alle oss på ledersiden. Men det er klart at dette blir en helt ny rolle for ham, med helt andre forventninger, sier Kjelling.

Gøran Sørheim selv legger ikke skjul på at han syns dette blir spennende.
-Det har vært spennende å være spiller under treneren Kristian Kjelling. Nå blir det spennende på en litt annen måte med et helt annet ansvarsområde. Jeg håper jo selvfølgelig at jeg med tid og stunder skal sette litt preg på dette med mine tanker, men det er Kjelling som er sjefen, sier Gøran.
Han har høstet litt erfaring noen år nå som trener ved siden av spillerkarrieren i DHK, nå sist for Konneruds kvinnelag i 2. divisjon.


-Det er selvfølgelig et helt annet nivå, men likevel godt å ha følt på det å ha treneransvar. Men overgangen fra å få beskjed fra treneren, og så utføre det selv på banen til å nå gi beskjeder og la andre løse utfordringene, det blir en overgang.


Sørheim er veldig klar og bevisst på at han nå forlater garderobekulturen som spiller, og blir en del av lederskapet. Det i seg selv blir en utfordring etter så mange år med mange av de samme spillerne. Og det vil ikke bli så mange utskiftningene foran neste sesong.
-Med forpliktelser i heimen, og nå etter hvert også småbarn, har jeg vel alltid vært den som har stukket raskest fra garderoben. Men det er klart, garderoben er en viktig sosial arena for idrettsutøvere, mener han.

Det er ikke bare en trenerjobb som falt på plass disse tidlige maidagene. Gøran Sørheim har også fatt fast ansettelse som trener i håndball på toppidrettslinjen ved Drammen videregående skole. Han er i gang med lederstudier ved høyskolen på Elverum, og etter èn trening i forrige med 4. divisjonslaget til Hokksund i fotball var han med i mandagens spillertropp til hjemmekampen mot IL ROS. Der forble han på sidelinjen mens drevne spillere som Rudi Holloman og Henrik Hontvedt (begge 1. div. for MIF) og Marco Tagbajumi (eliteserie for Strømsgodset) var med og sikret Hokksund en 5-2-seier.