Glimrende av Storhamar – vant 39-35 borte mot Thüringer – Norsk Topphåndball

Glimrende av Storhamar – vant 39-35 borte mot Thüringer

Storhamar leverte en meget solid bortekamp i den første kvartfinalekampen i European League.

(Thüringer – Storhamar 35-39)

– Forsvarsmessig sliter vi gjennom hele kampen, men vi møter et godt lag. Jeg synes vi er disiplinerte og fine i veldig store deler av matchen. Men det trykket de kommer med i ankomstfasen i andreomgang taklet vi ikke helt. Det skal vi klare å rette opp til neste match.

Storhamar åpnet friskt og ledet 2-0 etter to minutter. Fire minutter senere ledet Storhamar 6-2. Hjemmelaget spiste seg innpå, og etter 14 minutter var Storhamar i føringen 8-6.

På stillingen 10-7 til Storhamar reddet Eli Marie Raasok straffe. Hun reddet også returen. I angrepet etterpå økte Anniken Obaidli til 11-7. Tre minutter før pause var det 16-16. Storhamar gikk til pause med ledelse 19-17,

Starten på andreomgang ble akkurat som innledningen på førsteomgang. Storhamar putta to kjappe og ledet 21-17 etter to minutter. Eli Marie Raasok hadde noen viktige redninger. Det kombinert med meget solid angrepsspill gjorde at Storhamar ledet 29-17 ti minutter ut i omgangen.

Men hjemmelaget ga seg ikke. Med ti minutter igjen av kampen ledet Storhamar 34-29. Fem minutter før slutt ledet Storhamar 38-22. Storhamar vant til slutt 39-35.

Returoppgjøret spilles på Hamar førstkommende lørdag kl. 16.00. Sammenlagtvinneren er klar for Final 4 i Graz andre helgen i mai.

Anniken Obaidli ble kampens toppscorer med 10 scoringer.

Men det var flere som var «on fire». Guro Nestaker scoret ni på 13 skudd og Tina Abdulla scoret syv på åtte skudd.

Nestaker spilte sesongens beste kamp mot Thüringer.

– Det var godt å se. Jeg hadde en god følelse på Guro i dag. Hun har hatt tendenser hele sesongen og hatt mange gode kamper, så jeg er ikke noe overraska over det, sier Kenneth.