Glassverket er tilbake i topphåndballen.  – Vi kommer inn som en joker – Norsk Topphåndball

Glassverket er tilbake i topphåndballen.  – Vi kommer inn som en joker

Etter noen år borte fra manesjen hvor Glassverket lånte ut lisensen til Reistad, har klubben fra Åskollen igjen lyst til å satse, og spiller denne sesongen i 1. divisjon med Geir Oustorp som trener. 

Årets Glassverketutgave består i hovedsak av spillere som har en fortid i Reistad.  13 av spillerne har spilt seniorhåndball i 2. og 1. divisjon for Reistad. 

Emilie Christensen og Trine Bronsta, som var med forrige gang det var satsing i Glassverket, er tilbake i klubben.  I tillegg har Glassverket fått inn noen unge spillere fra lokale klubber.

Den eneste spilleren som er hentet utenifra er målvakt Julie Søfting Tovslid, som kommer fra spill i Gjerpen.

Geir Oustorp er igjen hovedtrener for Glassverket, som han også var sist klubben satset.  Med seg har han duoen som har fulgt ham i mange år, fysisk trener Tom Morten Svendsen og oppmann Knut Johansen. Emilie Christensen er spillende hjelpetrener.  Trekløveret Geir, Tom Morten og Knut hadde også hovedansvaret for Reistad i de to første sesongene klubben lånte lisensen til Glassverket.


Sofia Dalsveen (19) har spilt hele sin karriere i Reistad, helt siden hun startet med håndball som 6-åring.  Nå er hun klar for spill i Glassverket og har stor tro på årets mannskap.

– Jeg tenker at man kan forvente at vi kommer inn som en liten joker som kan forstyrre de antatt beste lagene, plage de litt, smiler bakspilleren. 

– Vi som spilte i Reistad i fjor har blitt ett år eldre og har mer erfaring denne sesongen.  Og så er det positivt at vi har flere rutinerte spillere i laget i år, som Emilie Christensen, Trine Bronsta og Karoline Warloff Bekkaoui.  De kommer med mange tips og har den rutinen som skaper trygghet, forklarer Sofia.  – Jeg føler jeg lærer mye, spesielt av Emilie og Trine som spiller samme posisjon som meg.  Det føles trygt å ha medspillere som kan det.

– Det er kanskje det lille som manglet i fjor for å etablere oss helt trygt i 1. divisjon. Jeg tror at det kan gjøre stor forskjell i år at vi har mer rutine i troppen. 


Hvordan opplever du å bytte klubb etter så mange år i Reistad?

– Det er jo rart ikke å ha på den drakta jeg har hatt på siden jeg var liten, medgir hun.  – Men det er mange av de samme jentene som er i Glassverket i år som jeg har spilt sammen med i Reistad de siste par sesongene.  Og så er det veldig greit at jeg kjenner trenerteamet fra tidligere, så det ble en grei overgang.


Det at Glassverket satser på lokale spillere, er Dalsveen svært positiv til.
– Det er veldig bra at det er først og fremst de i nærområdet som ønsker å satse som får en mulighet i Glassverket, det synes jeg er fint.  Og så er jeg heldig som kan spille topphåndball og fremdele

13 av spillerne i årets Glassverketstall, har en fortid i Reistad.
Maiken Eriksen, Sofia Dalsveen, Martine Skjærvik Håkonsen, Tuva Marie Skar, Sofie Fosnæss Hanssen, Karoline Warloff Bekkaoui, Ine Venge Egeland, Tuva Pharo, Thea Hellesmark Finsrud, Marte Økern, Andrea Charlotte Bentsen Borge, Andrea Nalbant Moe og Sofie Celius.


Under oppkjøringen har Glassverket hatt fokus på det laget skal være gode på når sesongen starter.  Både i hallen med Geir og når det gjelder den fysiske treningen med Tom Morten, har spillerne trent spesifikt på det de skal gjøre i kampsituasjon.  Dette er noe Sofia Dalsveen trekker frem som positivt med treningene i sommer.

– Det begynner å falle mer og mer på plass egentlig, forteller hun.  – I Follo Cup forrige helg spilte vi 3 kamper hvor vi ble bedre og bedre for hver kamp.  Man merker at vi blir tryggere på hverandre og får bedre relasjoner.  Så jeg synes dette ser veldig bra ut! sprudler bakspilleren.

– Vi er gode på å satse 100% for hverandre og spiller godt i sammen som et lag. Vi ønsker å sette et godt forsvar og løpe etter.  Vi har veldig raske kantspillere, så det tror jeg blir litt av kjennetegnet vårt, at vi ønsker å kontre mye. 


Allerede som 16-åring debuterte Sofia på A-laget til Reistad.  Hun har i alle sesonger som seniorspiller vært en målmaskin fra venstrebacken og tatt et større ansvar på banen enn hva som er vanlig i så ung alder.

– Jeg har aldri vært redd for å ta ansvar og er aldri nervøs før kamper.  Jeg tror jeg mangler det genet, humrer 19-åringen.  – Jeg tenker at det verste som kan skje er at jeg bommer eller gjør en feil, men da får jeg en ny mulighet til å ta det igjen.  Jeg er trygg på det jeg gjør og hvis jeg gjør det jeg skal så pleier det å gå greit.  Det er ikke så ofte at jeg tenker at det er noe å være nervøs for, egentlig.


Hva kan vi forventer av deg som Glassverketspiller denne sesongen?

– Jeg ønsker å jobbe godt i midtforsvaret og gi litt juling der.  Og bidra med skudd bakfra i banen i tillegg til å bidra sosialt, være hyggelig mot alle.  Det er en fin gjeng og jeg trives kjempegodt med jentene.  Det er et profesjonelt opplegg og det lever opp til forventningene.  Vi har et godt trenerteam med gode rutiner, jeg tror dette blir bra, jeg! sier Sofia Dalsveen avslutningsvis.